RSS   -    Meewerken?
   
 
GP USA
Hamilton begon met karten op de leeftijd van vier jaar en behaalde vier Britse titels op nationaal niveau. Op zijn dertiende al werd hij gespot door McLaren, waar hij uitgenodigd werd om te tekenen bij het McLaren Driver Development Support programma.

Hij was de jongste tiener ooit die op die manier door een Formule 1-team een contract kreeg aangeboden, iets wat hem verzekerde van financiŽle en technische garanties op lange termijn.

Na een succesvolle carriŤre in karting klom Lewis in 2002 op naar de eenzitterij in de Formule Renault, waar hij als derde eindigde in zijn eerste seizoen. Het jaar daarop domineerde hij die raceklasse en behaalde hij het kampioenschap met een recordaantal van tien overwinningen. Nadien werd Hamilton ook kampioen in de Formule 3 Euroseries en in GP2.

In 2007 achtte McLaren de tijd rijp om Hamilton naast tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso te laten uitkomen in de Formule 1. De Brit verraste vriend en vijand door de meer ervaren Spanjaard vaak het nakijken te geven, en dat in zijn eerste jaar F1. De Brit maakte zelfs tot in de laatste race kans op de wereldtitel.

In 2008 beleefde Lewis Hamilton het hoogtepunt van zijn huidige carriŤre. De McLaren-rijder werd toen immers wereldkampioen met vijf overwinningen. Het duurde wel tot de allerlaatste meters van de laatste race van het jaar alvorens hij de titel in handen had.

Na 2008 ging het wat bergaf met de prestaties van McLaren en dus was Hamilton vaak geen vaste kandidaat voor de wereldtitel. Vooral in 2010 kwam de Brit heel dicht bij de titel, maar McLaren bleek op het einde van het seizoen niet competitief genoeg om Red Bull de wereldtitel te ontnemen.

2010 was ook het jaar waarin Hamilton een nieuwe teamgenoot kreeg in de vorm van Jenson Button. De wereldkampioen van 2009 verhuisde toen immers naar McLaren en verving er Heikki Kovalainen. Beide team- en landgenoten leverden een harde maar eerlijke strijd.

Het Britse duo bleef bij McLaren, tot Lewis Hamilton op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. De wereldkampioen van 2008 vond zijn heil bij Mercedes, waar hij na seizoenen in Woking aan de slag kon naast Nico Rosberg. Volgens insiders hadden de vele problemen met de betrouwbaarheid een grote invloed op die keuze.

Hamilton nam bij Mercedes de plaats in van Michael Schumacher, die definitief met pensioen ging. De komst van de ex-wereldkampioen gaf het Duitse merk duidelijk een boost, want zowel Hamilton als Rosberg konden in 2013 naar de overwinning rijden. Voor de titel was het nog even wachtenÖ

In 2014 was het dan zover. De Duitse constructeur kon duidelijk profiteren van de nieuwe reglementen om het laken naar zich toe te trekken. Na een opvallende strijd tussen Hamilton en Rosberg, ging de Brit met de titel lopen. Ook in 2015 zwaaide Hamilton de scepter in opnieuw een dominant jaar voor Mercedes. Deze keer rekende hij echter al snel af met teamgenoot Rosberg, die pas helemaal op het einde van het seizoen zijn vorm vond.

In 2016 werd de Brit in het seizoensbegin echter helemaal weggeblazen door teamgenoot Rosberg, die gebrand was op zijn eerste titel. Hamilton herstelde zijn achterstand tegen de zomerstop, maar moest toen opnieuw vlak na de zomerstop toekijken hoe Rosberg opnieuw afstand nam. Zijn slotoffensief kwam te laat, en zo bleef een vierde wereldtitel uit.

In 2017 mikt de Brit op een nieuwe wereldtitel, met een nieuwe teamgenoot aan zijn zijde: Valtteri Bottas.

  Bekijk de laatste foto's van Lewis Hamilton :
 
 
44 - Lewis Hamilton
Nationaliteit : Brit
Geboortedatum : 07/01/1985
Geboorteplaats : Stevenage, Engeland
Residentie: Monaco
Familiale status : Vrijgezel
Lengte : 1,74 m
Gewicht : 69 kg
Hobby's : Gitaar, muziek, boeken, feesten, cinema
Sport : Fitness, fietsen, squash, tennis, karting
Favoriete drank :
Favoriete gerecht :
Favoriete muziek : Hip-hop, R&B, Reggae en Funky House
Statistieken :
Debuut : AustraliŽ 2007
Aantal GP : 203
Overwinningen : 60
Pole positions : 70
Snelste rondes : 38
Totaal punten : 2528
Totaal podia : 114
Wereldkampioen : 2008 - 2014 - 2015
Palmares :
1995 :Cadet Class, Super One Brits kampioen, STP kampioen
1996 :Cadet Class, winnaar McLaren Champions of the Future, Five Nations kampioen
1997 :Junior Yamaha, Super One Brits kampioen
1998 :Junior ICA, 2de in McLaren COF, 4de in Italiaans kampioenschap
1999 :Intercontinental A ICA, Italiaans Industrials kampioen, Vice-kampioen bij Junior ICA
2000 :Formule A, Europees kampioen; World Cup Champion - Karting World Number 1
2001 :Britse Formule Renault Winter Series, vijfde
2002 :Britse Formule Renault, derde - Formule Renault EuroCup, vijfde
2003 :Britse Formule Renault, kampioen
2004 :F3 Euroseries, vijfde - Winnaar Bahrein F3 Superprix
2005 :F3 Euroseries, kampioen - Winnaar F3 Masters - Winnaar Pau F3 Grand Prix
2006 :GP2 Series, kampioen
2007 :Formule 1 (McLaren), 2de met 109 punten
2008 :Formule 1 (McLaren), 1ste met 98 punten
2009 :Formule 1 (McLaren), 5de met 49 punten
2010 :Formule 1 (McLaren), 4de met 240 punten
2011 :Formule 1 (McLaren), 5de met 227 punten
2012 :Formule 1 (McLaren), 4de met 190 punten
2013 :Formule 1 (Mercedes), 4de met 189 punten
2014 :Formule 1 (Mercedes), wereldkampioen met 384 punten
2015 :Formule 1 (Mercedes), wereldkampioen met 381 punten
2016 :Formule 1 (Mercedes), 2de met 380 punten
Copyright vzw F1-Club - Contact