RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Kubica kijkt uit naar Spa-Francorchamps
kampioenschap telt dit seizoen 17 races, ééntje minder dan vorig jaar. Naast Fuji – die de GP van Japan zal vervangen – maakt Spa-Francorchamps haar terugkeer in de Formule 1. Voor BMW Sauber-piloot Robert Kubica is dit positief voor de sport.

“Ik denk dat het heel goed is dat Spa terug is op de kalender,” vertelde Kubica. “Ik ken de baan redelijk goed. Niet van de Formule 1 uiteraard, maar van vorige autosportklasse’s. Spa kan vergeleken worden met Suzuka, die ik ook zal missen. Het was fijn om te strijden op het legendarische circuit.”

Voor de eerste keer in 30 jaar zal de Fuji Motor Speedway een Formule 1-evenement organiseren. Het Japanse circuit is een bezit van het Toyota F1-team, terwijl Honda het legendarische circuit van Japan bezit. Het Fuji-circuit organiseerde reeds twee F1-races – in 1976 en 1977.

“Ik ken niet veel van Fuji,” gaf hij toe. “Ik was onlangs in Tokio voor een PR-evenement van Petronas. Ik zag montagebeeld van het nieuwe circuit aan het Fuji-gebergte. Het lijkt interessant, maar het zal niet hetzelfde zijn als Suzuka, wat heel uniek is.”
[29 januari 2007 - 21:36] Stefan Jacobs
VORIG: Bahrein tot 2013 op de F1-kalender      VOLGEND: Moeten teams bandenkeuze openbaar maken?
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact