RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Christian Klien is klaar voor nieuwe uitdaging
Honda Racing F1 Teamís Test- & Reservepiloot Christian Klien is klaar voor het nieuwe seizoen. De Oostenrijker heeft namelijk een intensief trainingsprogramma gevolgd in de Oostenrijkse Alpen. Hij deed dat samen met zijn persoonlijke trainer, Daniel Devigile, die een ex-wereldkampioen karate is.

Hoewel Klien dus de derde rijder van het team is, betekent dit niet dat hij niet zo hard moet trainen als racepiloten Jenson Button en Rubens Barrichello.

"Mijn fysieke paraatheid moet zo goed zijn alsof ik elk weekend moet racen. Als test- en reserverijder zal ik Jenson en Rubens ondersteunen tijdens de testsessies, maar ik sta ook klaar om in te vallen als dat nodig mocht zijn tijdens het seizoen. Racen is waarschijnlijk de beste manier om in topconditie te blijven en dus zal ik dat proberen te compenseren door harder dan ooit te trainen." Zei Christian Klien.

Als Oostenrijker heeft Klien natuurlijk een gedroomd landschap op zich fysiek voor te bereiden op een lastig seizoen in de F1. Hij had onder meer skiŽn, mountainbiking en alpinesport op zijn programma staan, maar daarnaast was hij ook vaak in een fitnesszaal te vinden. Toch kijkt Klien al uit naar de launch van de Honda RA107 en om terug in de wagen plaats te nemen.

"De launch van een nieuwe Formule 1 wagen is altijd speciaal maar voor mij zal het dit jaar nog een extra gevoel geven omdat Honda een erg legendarische naam is in deze sport en ik ben zeker dat we competitief zullen zijn." Stelde Klien.
"In de korte periode dat ik al kon samenwerken met Honda kon ik hun enorme toewijding, technische vaardigheden en hun professionalisme ontdekken. Ik kijk al uit om volgende week de nieuwe wagen te zien, maar nog meer om ermee te rijden!"
[21 januari 2007 - 12:31] Jeroen Winters
VORIG: BMW vreest Kubica      VOLGEND: M. Schumacher aanwezig tijdens Europese races?
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact