RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Gascoyne uit kritiek op Toyota-management
één van de best gefinancierde teams op de Formule 1-grid, kan het wereldkampioenschap wel vergeten als ze vasthouden aan hun heidig beleid.

Dat is de mening van Mike Gascoyne, de technische directeur die vorig jaar werd ontslagen bij de Japanse renstal en tot voor kort aan de slag is gegaan bij het Spyker-F1 team.

De 43-jarige Brit uitte zijn kritiek op het topmanagement te Keulen nadat Toyota er, ondanks het totale uitgavenplaatje van ruim 1,5 miljard euro sinds haar intrede in de Formule 1 in 2002, nog niet in geslaagd is om ook maar één Grand Prix op haar naam te schrijven.

Gascoyne zegt dat het feit dat Toyota maar zes podia kon behalen in 88 Grand Prix races ervoor zorgt dat het team de stempel als "minst efficiënte onderneming" verdient, in acht nemende dat het team meer dan 300 miljoen euro per seizoen uitgeeft.

"Als ze verdergaan met het volgen van hun huidige ondernemingsfilosofie, dan denk ik niet dat ze er ooit zullen geraken," vertelde Gascoyne aan het Britse magazine F1Racing. "Alle ogen moeten gericht zijn op Keulen. Het is het topmanagement die alle fouten heeft gemaakt. Ik ben echt onder de indruk dat ze er nog steeds zijn."
[17 januari 2007 - 09:26] Jorg Soens
VORIG: F1-groep neemt recordlening op      VOLGEND: Waterkansje voor Doornbos?
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact