RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 F1-groep neemt recordlening op
De groep van bedrijven die meerderheidsaandeelhouder is in de Formule 1 heeft een onthutsende lening opgenomen van maar liefst 2,25 miljard euro. Dat schrijft het magazine SportBusiness.

De fondsen, verkregen in de vorm van een lening op hoge interest, werden uitgegeven door de in New York-gebaseerde investeringsbank Lehman Brothers en de Royal Bank of Scotland, tevens een grote sponsor van het Williams-team.

De schuld behoort toe aan CVC Capital Investments, de eigenaar van de commerciŽle F1-rechten nadat het de Formula One Group overnam door het bedrijf Alpha Prema op te richten in 2005 en 2006.

De verkoop aan CVC werd in maart van vorig jaar afgerond toen Lehman Brothers haar 14% van aandelen in de F1-rechten verkocht, maar de bank heeft nu echter weer een aandeel verworven in het nieuwe bedrijf, genaamd Delta Topco. Die vennootschap consolideert naast CVC en Bernie Ecclestone de Formule 1-rechten en bestuurt tevens het bedrijf Allsport Management.
[17 januari 2007 - 09:16] Jorg Soens
VORIG: Kubica: "Ik moet mijn rijstijl veranderen"      VOLGEND: Gascoyne uit kritiek op Toyota-management
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact