RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Fisichella kent motorprobleem bij shakedown R27
[titel]Circuit[/titel]
Jerez, Spanje

[titel]Verslag[/titel]
De wagen van ING Renault F1 Team heeft vanmorgen een eerste shakedown ondergaan op het circuit van Jerez. Het was Giancarlo Fisichella die mocht debuteren in het chassis R27-02. Eerder was er op 10 januari wel al een eerste run van 20 km geweest op het circuit van Silverstone.

De officiŽle livery van het team zal pas op 24 januari voorgesteld worden in Amsterdam, en dus reed het team met een interim livery in Spanje. Fisichella testte vandaag enkel een aantal initiŽle zaken. Onder andere werden de nieuwe onderdelen op de wagen grondig gecontroleerd, en naarmate de dag verstreek werden de runs langer. Uiteindelijk reed Fisico 33 ronden. Hij moest uiteindelijk vroegtijdig opgeven door een motorprobleem.

Giancarlo Fisichella: "Het geeft altijd een speciaal gevoel om voor de eerste keer met een nieuwe wagen te rijden. Visueel is de R27 erg indrukwekkend en hij was ook direct aangenaam om mee te rijden. Het circuit had weinig grip en dus was het moeilijk om goed te oordelen over de prestaties en de handeling, zeker omdat we ook nog een motorprobleem kenden. Tot nu toe reageert de wagen zoals we gedacht hadden, en heeft hij hetzelfde positieve gevoeld als de R25 en R26. Dat is alvast een goed teken en we kijken al uit om morgen verder te werken."

Bob Bell, Technisch directeur: "De shakedown van vandaag is alweer een belangrijke mijlpaal voor het R27 project en we konden deze uitvoeren op een dag die we een jaar geleden gepland hadden. Hiervoor moeten we de teams in Enstone en Viry echt bedanken want ze leverden geweldig werk."

"Ons werk is echter nog maar begonnen, zoals dat met elke nieuwe wagen is. We ondervonden normale problemen die je kan verwachten tijdens een shakedown, maar we kregen wel goede feedback van Giancarlo. We willen met deze driedaagse test alvast een goede basis vormen. We hebben het grote voordeel om twee wagens te kunnen inzetten tijdens de rest van de week, waardoor zowel Heikki als Giancarlo gevoel kan krijgen met de nieuwe wagen."


Morgen zullen twee chassis van de R27 klaar staan voor Fisichella en Kovalainen. ING Renault wil hiermee zoveel mogelijk kilometers rijden om de betrouwbaarheid op een hoog niveau te krijgen.


[16 januari 2007 - 18:00] Jeroen Winters

 P.  Naam  TeamBandTijdVerschilRonden
1  Giancarlo Fisichella  Renault  1:20.69833
2  Kazuki Nakajima  Williams  1:20.974+ 0.00195

VORIG: BMW-rijders de ideale mix van ervaring en jeugd      VOLGEND: Geen problemen tijdens roll-out BMW Sauber F1.07
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact