RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Teams verplicht tot gebruik zachte en harde banden
De teams zullen komend seizoen verplicht worden om de twee verschillende soorten bandencompounds die Bridgestone hen aanbiedt allebei te gebruiken in de race.

Bridgestone is door het vertrek van Michelin de enige bandenfabrikant voor het 2007-seizoen en in plaats van de teams de keuze te laten tussen verschillende bandenopties, zullen de teams zowel de harde als de zachte bandentypes moeten gebruiken tijdens een Grand Prix.

Dit zou enkele interessante strategische mogelijkheden moeten openen omdat de ingenieurs moeten beslissen wanneer ze de zachte, dan wel de harde compounds moeten gebruiken tijdens het verloop van de race. Elke rijder krijgt 14 bandensets per weekend, waarvan vier beschikbaar zijn voor de oefensessies op vrijdag.

"Wat de aanpassing aan de nieuwe banden betreft, staan we terug bij de banden die gebaseerd zijn op de constructies van 2005," verklaarde Pascal Vasselon, manager van het chassisdepartement bij Toyota. "Toyota kent die banden nauwelijks en deze verschillen enorm veel met de concepten van 2006. Vanuit een technisch oogpunt hebben we geen voordeel ten opzichte van de andere teams.".
[12 januari 2007 - 17:20] Jorg Soens
VORIG: Toyota speelt in op nieuwe testaanpak      VOLGEND: Interview met Pascal Vasselon, Toyota chassismanager
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact