RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Toyota speelt in op nieuwe testaanpak
Toyota gebruikmaken van de diensten van Franck Montagny, de nieuwe derde piloot bij het team. De Fransman had op het einde van vorig jaar reeds de gelegenheid om te testen voor de renstal, maar hij werd pas een full-time piloot van het Japanse team vanaf 1 januari.

"We zijn heel blij met Franck," vertelt Toyota-president John Howett. "Vanaf de eerste test verraste hij ons met zijn snelheid en de kwaliteit van zijn feedback, evenals zijn interactie met de hele crew. Hij is heel enthousiast, begrijpt zijn rol volledig en hij gaat er heel professioneel mee om. We kijken er echt naar uit om met hem samen te werken."

Frank Montagny vertelde: "De rol als derde rijder is belangrijk, maar in een team als dit bestaat er geen belangrijkste job. Elke job is hier belangrijk - zowel die van de mecaniciens, de rijders als de ingenieurs. Succes in de Formule 1 kan niet uitgaan van één persoon, iedereen moet meewerken."

De komst van Franck Montagny valt samen met een nieuwe testaanpak voor de Formule 1-teams. Vanaf dit jaar worden er twee 90-minuten oefensessies georganiseerd op de vrijdagen van een Grand Prix-weekend. Elk team mag tijdens die sessies maar twee wagens gebruiken, maar een team is vrij om te kiezen welke rijder er in die wagens plaatsneemt.

Daarenboven doet er zich ook een grote verandering voor betreffende de testsessies tussen de Grand Prix-weekends door. Het aantal testdagen werd verminderd en voortaan zullen alle teams normaal gezien op dezelfde circuits rijden - op hetzelfde moment. De teams zullen maar een bepaald aantal dagen kunnen gebruiken om alleen te rijden op een circuit, zoals voor shakedowns of PR-aangelegenheden.
[12 januari 2007 - 17:07] Jorg Soens
VORIG: Ecclestone onderhandelt over GP Singapore      VOLGEND: Teams verplicht tot gebruik zachte en harde banden
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact