RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Prodrive test pas in december
Het twaalfde F1-team dat zich in 2008 bij de startgrid zal voegen, Prodrive, zal wachten tot december vooraleer het team voor het eerst zal deelnemen aan een F1-test. Dat maakte David Richards, teambaas van de toekomstige renstal, bekend.

Hoewel Richards aan het onderhandelen is met drie Formule 1-teams voor een klantenchassis en een motordeal, ontkende hij dat Prodrive nog voor december zal deelnemen aan een officiële test.

"We zouden alles op een rijtje moeten gezet hebben tegen maart 2008 en vanaf dat punt werken we gewoon achterwaarts,” vertelde Richard tegen autosport.com. “Je zou verbaasd zijn als je wist wat een impact het zou geven als nog niet alles in orde is.”

"We hebben geen behoefte om voor december te testen,” voegde hij eraan toe.

Richards windt geen doekjes om zijn teamplannen voor 2008. Hij vindt het dan ook niet erg dat hij nog geen leverancier kan aanduiden die zijn team van een klantenchassis en motoren kan bevoorraden. Vorig jaar maakte de Brit bekend dat hij al gesprekken had gevoerd met Ferrari, McLaren, Renault en BMW Sauber.

"We hebben nog altijd drie opties,” vertelde Richards. “Maar ik moet wel toegeven dat ik een voorkeur heb, maar ik zou dom zijn als ik alle andere voorstellen niet zou bekijken.”

“We zullen geen eigen auto bouwen, en we zullen samenwerken met een bestaand F1-team. Ze kunnen uit onze samenwerking zeker voordeel halen. Bijvoorbeeld met het testen, ontwikkelingen, en de extra testkilometers. In plaats daarvoor krijgen wij toegang tot een competitieve F1-auto.”

Hoewel Richards geen haast heeft om al rijders bekend te maken, vertelde hij dat zijn personeel binnenkort gestructureerd wordt in bepaalde functies, zodat hij weet wie welke operatie leidt.

"Ik ben begonnen aan een aanwerfprogramma. Mijn eerste bekendmaking zal dan ook vlug volgen. Binnen een paar maanden zullen er andere geweldige bekendmakingen gemaakt worden.”

Toen Richards gevraagd werd of Geoff Willis, ex-technische directeur van het Honda Racing Team, deel zou uitmaken van zijn team, wilde de Brit geen commentaar kwijt.

“Ik zal geen individuele namen geven. Ik zou ja of nee kunnen zeggen tegen jou, maar ik zou ook kunnen liegen. Maar voorlopig zou ik geen commentaar willen geven.”
[11 januari 2007 - 23:13] Stefan Jacobs
VORIG: Brawn altijd welkom bij Ferrari      VOLGEND: Ferrari sluit sponsorcontract af met Mubadala
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact