RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Brawn altijd welkom bij Ferrari
Ferrari’s deuren zullen altijd open staan voor haar ex-technische directeur Ross Brawn, die op het einde van 2006 de Italiaanse renstal verliet.

"Als Ross terugkomt, zal het van hem afhangen welke functie hij toegewezen zal krijgen,” vertelde Mario Almondo in de persconferentie tijdens het jaarlijkse ski-evenement in de Italiaanse Dolomieten. "Ik heb Ross nog enkele dagen geleden gebeld en hij was aan het vissen in Argentinië.”

Ross Brawn fungeerde als technische directeur doorheen de beste jaren van Ferrari. De Brit heeft bijgedragen aan zes constructeurtitels en vijf wereldtitels van Michael Schumacher. Hij heeft de Duitser ook geholpen met zijn eerste twee F1-kronen, die hij behaalde bij Benetton.

Er deden zich lang geruchten voor betreffende de toekomst van Ross Brawn. Men had verwacht dat de Brit een sabbatjaar ging houden, wat de mogelijkheid om terug te keren open hield. Volgens de nieuwe geruchten zou Brawn volgend jaar de succesvolle Jean Todt opvolgen als teambaas van de Italiaanse renstal.

Aldo Costa zal dit seizoen verantwoordelijk zijn voor het chassis, terwijl Gilles Simon de taken van de krachtbron op zich zal nemen.

"Ik zal bij sommige GP-weekends aanwezig zijn, maar niet bij ze allemaal. De sleutel tot succes is om goed voorbereid te zijn, en daar zullen wij dit seizoen extra aandacht aan besteden,” vertelde Almondo.

Aanstaande zondag zal Ferrari haar wagen presenteren in een persconferentie die zal plaatsvinden in het hoofdkwartier van Ferrari in Maranello. Almondo hintte al naar de karaktereigenschappen van de nieuwe wagen. “Het is een innovatieve wagen. We hebben vooral aan de aërodynamica en de vering gewerkt. We hebben een goede start gemaakt.”

"De technologie van de wagen verschilt helemaal niet veel van de 248F1, maar deze auto zal eerder een evolutie ervan zijn,” voegde Almondo eraan toe.

De taken van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher blijven echter nog vaag. Almondo vertelde dat de 38-jarige Schumacher bijgedragen heeft aan de ontwikkeling van de nieuwe bolide. Hij zou ook inspraak hebben tijdens teamdiscussies.

"Hij mag zich moeien met de verschillende discussies, maar de uiteindelijke beslissingen zullen genomen worden door de mensen die daar de specifieke verantwoordelijkheid van dragen,” vertelde Almondo, die niet zeker kon vertellen of Michael Schumacher al dan niet aanwezig zal zijn tijdens GP-weekends.
[11 januari 2007 - 22:45] Stefan Jacobs
VORIG: Inflatie in Maleisië maakt F1-race onzeker      VOLGEND: Prodrive test pas in december
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact