RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Inflatie in MaleisiŽ maakt F1-race onzeker
De hoge inflatie in MaleisiŽ kan ervoor zorgen dat de toekomst van de Formule 1-race aldaar op de helling komt te staan. Dat heeft Dato Mokhzani Tun Mahathir, voorzitter van het bestuur van het Sepang-circuit, verklaard tijdens de Autosport International Show.

De Maleisische munt, de Ringgit, is de laatste paar jaren aan heel wat depreciatie onderhevig geweest, deels omwille van de aanzienlijke kapitaalvluchten naar het buitenland.

Daardoor is het voor de Maleisische regering, die de Grand Prix in Kuala Lumpur organiseert, veel duurder geworden om de F1 naar het land te halen.

"We zijn in gesprek met Mr. Ecclestone en je kan je wel inbeelden dat dit niet zo evident is," zei Mahathir. "Uiteindelijk is het de regering die de rekening moet betalen en zij moeten beslissen. Het probleem is dat sinds de ondertekening van het oorspronkelijke contract, de Ringgit met ongeveer 50% in waarde gedaald is."

Toch houdt de onzekerheid het Sepang-circuit niet tegen om verbeteringen aan te brengen aan de faciliteiten door meer hotels te bouwen, een museum uit de grond te stampen en een pretpark op te richten.

MaleisiŽ heeft nog een contract met Ecclestone tot 2010.
[11 januari 2007 - 18:58] Jorg Soens
VORIG: Briatore gelooft in Fisico      VOLGEND: Brawn altijd welkom bij Ferrari
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact