RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 F1-launches staan voor de deur
Aanstaande zondag zal Ferrari één van haar meest ongewone lanceringen houden om haar wagen te presenteren. De nieuwe Ferrari zal niet tijdig klaar zijn, waardoor er geen fotografen toegelaten zijn op het evenement.

Een insider hintte wel naar het debuut van de nieuwe Ferrari, die zal doorgaan op 15 januari met Felipe Massa achter het stuur. Het team hoopt de wagen af te hebben, zodat Massa niet met de interimauto hoeft te rijden.

Vroeger duurde het even vooraleer Ferrari haar wagen wou presenteren. Toen werd het evenement nog georganiseerd met bekendheden en VIP’s.

Tegenwoordig hebben de Italianen hun werkmethode aangepast. Vorig jaar lanceerde het team de 248F1 op een functionele manier. Michael Schumacher voerde toen een shakedown uit op het Mugello-circuit terwijl de temperaturen schommelden rond het vriespunt - terwijl vertelden zijn bazen over de uitdagingen die mochten komen.

Januari is een maand waarbij de F1-teams kunnen pronken met hun nieuwe wagens, waardoor ze ook de mogelijkheid creëren om sponsors aan te trekken. Toyota zal de traditie verder zetten door haar wagen morgen als eerste te lanceren.

Het geheim van de F1-lanceringen, ten minste voor de topteams, is om het komende seizoen positief tegemoet te gaan, om zo vertrouwen te scheppen.

In 2002 lanceerde Jaguar de ‘R3’, die haar eerste authentieke F1-auto moest voorstellen. Verder in dat jaar vertelde teambaas Tony Purnell tegen journalisten dat de ‘R3’ een beest was dat nooit uit de fabriek had mogen ontsnappen.

De ware snelheid van de wagens zal pas tot uiting komen tijdens de Grote Prijs van Australië, die in maart zal verreden worden.

Vorig jaar, tijdens de wintertesten, domineerde Honda heel veel testsessies, waarna bleek dat die snelheid er nooit echt aan te pas kwam in de race. Hoewel, Jenson Button scoorde wel zijn eerste zege tijdens de Grote Prijs van Hongarije. Daarnaast behaalde de Brit één polepositie en verschillende podiumplaatsen. Zijn teamgenoot Rubens Barrichello slaagde er echter niet in het podium te betreden.

Soms is het ook verstandig om gewoon een feestje te organiseren zoals McLaren in 1997 deed met de Spice Girls, een ideale manier om sponsors wakker te schudden door de mooie foto’s in de dagbladen.

Van McLaren, die een volledig nieuwe line-up heeft die vervolledigd zal worden door Fernando Alonso en Lewis Hamilton, wordt dit jaar een grote presentatie verwacht, daar het team een ‘extravaganza’ belooft heeft in Valencia.

Er worden trucken van de foor verwacht, veel bekendheden en natuurlijk niet te vergeten: tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. De presentatie zal live worden uitgezonden op de Spaanse televisie.

Alonso zal toch even moeten wachten om zijn nieuw speeltje te mogen gebruiken, daar enkel BMW-Sauber over het exclusieve circuit in Valencia beschikt op de volgende dagen.

Wereldkampioen Renault lanceerde de R25 en R26 in Monaco. De Franse renstal zal daar dit jaar verandering in brengen. De nieuwe Renault-bolide zal gepresenteerd worden in het Hollandse Amsterdam, door de komst van hoofdsponsor ING Groups.

Daarna gaat de aandacht naar Spanje, waar Honda en Red Bull haar wagens zullen presenteren op het circuit te Catalunya op 25 en 26 januari. Ook het Oostenrijkse energiedrankenbedrijf zal haar werkwijze veranderen. Vorig jaar organiseerde zij een feest waarbij zowel de wagens van Red Bull als Toro Rosso werden gepresenteerd. Red Bull maakte gisteren haar launchdatum bekend, terwijl Liuzzi meldde dat de STR2 een kleine vertraging oploopt.
[11 januari 2007 - 10:21] Stefan Jacobs
VORIG: Toyota schenkt TF105 aan FIA Instituut      VOLGEND: Raikkonen wil Schumacher zien testen
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact