RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Toyota schenkt TF105 aan FIA Instituut
Het Toyota F1-team zal een van haar Formule 1-auto’s schenken aan het ‘FIA Institute Safety Summit’ op Le Castellet in Zuid-Frankrijk. Het evenement zal doorgaan op 18 januari.

De TF105 zal door het instituut gebruikt worden als een hulpmiddel bij reddingsoefeningen voor de medische- en veiligheidsofficials in de eenzitterij.

"Ik ben zeer tevreden om deze auto te overhandigen aan het FIA Instituut en dat we kunnen bijdragen aan de veiligheid van de Formule 1,” vertelde Tsutomu Tomita, teambaas van Toyota. "Veiligheid is heel belangrijk voor ons en we willen de FIA en het FIA Instituut zo goed mogelijk helpen in hun werk om de Formule 1, en de motorsport in het algemeen, veiliger te maken.”

"Het FIA Instituut houdt zich bezig met heel belangrijke onderzoeken, die de Formule 1 veiliger zouden moeten maken. Het is een enorm voordeel voor de rijders, dus we zullen helemaal niet twijfelen om aan deze inspanning bij te dragen.”

Professor Gerard Saillant, adjunct-president van het FIA Instituut voegde eraan toe: “We zijn Toyota heel dankbaar voor de steun die zij boden aan het FIA Instituut. Zij hebben bijgedragen aan onze veiligheidstraining door ons de TF105 te schenken. Deze vrijgevende donatie zal de training zeker en vast vooruit helpen.”

"We zijn Toyota ook dankbaar omdat ze zo dicht bij de veiligheid stonden in onze conferentiesessies. Het niveau van de kennis en ervaring van al onze gasten belooft een discussie van hoge kwaliteit te worden op onze eerste ‘Safety Summit. We kijken er naar uit om onze gasten te verwelkomen op Le Castellet”
[10 januari 2007 - 19:47] Stefan Jacobs
VORIG: Liuzzi: “STR2 loopt vertraging op”      VOLGEND: F1-launches staan voor de deur
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact