RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Ferrari wil dat Schumacher te hulp schiet
Ferrari wil dat Kimi Raikkonen wordt bijgestaan door Michael Schumacher om ervoor te zorgen dat de Fin op de best mogelijke manier ge´ntegreerd wordt in het team. Dat heeft Jean Todt, de teambaas van de Italiaanse renstal, verklaard.

De Fransman heeft daarbij toegegeven dat er nog wat twijfels bestaan over de samenwerking tussen Raikkonen enerzijds en de teamleden van Ferrari anderzijds.

"Elke vergelijking tussen Raikkonen en Schumacher zou irrelevant zijn," verklaarde Todt aan Corriere della Sera. "Raikkonens eigenschappen staan ook op het topniveau, maar we weten niet hoe we samen zullen werken. Raikkonen is wat dat betreft nog steeds een vraagteken, maar dit is iets waarbij Schumacher handig kan blijken in zijn nieuwe functie."

"We willen graag gebruikmaken van de kennis en de ervaring van Schumacher, iets wat we beschouwen als uniek in de wereld. Het is een onomstotelijk voordeel dat we niet mogen verliezen."

Volgens Todt is het de verantwoordelijkheid van Ferrari om Raikkonen om te toveren tot een volwaardige kampioen door hem de beste wagen te geven in 2007.

"Een geweldige piloot heeft een geweldige wagen nodig," aldus Todt. "We zullen ook ons uiterste best doen om Raikkonen en Massa dezelfde behandeling te geven."
[08 januari 2007 - 18:47] Jorg Soens
VORIG: "Kleine teams worden verdrongen"      VOLGEND: Vandaag shakedown van de TF107
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact