RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Welke teams testen waar?
Hoewel alle teams worden voorzien door de Japanse bandenleverancier Bridgestone, verlopen de wintertesten ingewikkelder dan ooit. Alle teams proberen zich klaar te stomen voor de eerstvolgende race die in Melbourne over een dikke tweeënhalve maand zal plaatsvinden.

Toyota zal – zoals verleden jaar – als eerste haar auto lanceren. Daarna volgen Ferrari, McLaren en BMW Sauber, die op een gelijkaardige manier hun auto’s zullen demonstreren.

De voorbereidingen voor het seizoen starten op 16 januari in Jerez en Valencia. Williams en Renault beginnen met hun testwerk op Jerez, terwijl McLaren en BMW Sauber afzakken naar Valencia, waar beide renstallen hun wagens zullen lanceren. Ferrari zal testen op haar eigen privécircuit te Fiorano.

McLaren zal op 24 januari verder testen, daar zij het volledige circuit ter beschikking zullen hebben. Honda zal afreizen naar Catalunya, nabij Barcelona. De Nederlandse F1-renstal, SpykerF1, begint met haar testwerk in Silverstone, afhankelijk van het weer uiteraard terwijl Kimi Räikkönen voor het eerst een Ferrari F1-bolide zal besturen in Mugello.

Minstens zes teams zullen op 30 januari aanwezig zijn op het circuit te Valencia, terwijl een andere grote test in Jerez zal plaatsvinden op 6 februari.

Vanaf 12 februari zullen minstens vijf teams in actie te zien zijn in Catalunya, terwijl enkel Williams en Spyker bevestigd werden op de Spaanse omloop in Valencia, waar op 19 februari een test zal plaatsvinden.

Renault en McLaren zullen vanaf 22 februari een paar dagen in actie komen in Bahrein, terwijl Williams terug op Barcelona zal testen vanaf 27 februari.
[08 januari 2007 - 00:08] Stefan Jacobs
VORIG: Houdt Ferrari enkel persconferentie?      VOLGEND: Sato: "Super Aguri wordt nog sneller"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact