RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 De nieuwe wagen van Super Aguri
De plannen voor de nieuwe wagen van Super Aguri F1 voor 2007 zijn een heel stuk duidelijker geworden. De wagen zal volledig nieuw zijn en ontworpen worden voor het team door een ingenieursbureau, PeeJayUU Ltd, dat dichtbij Milton Keynes gevestigd is. Dit meldt de website grandprix.com.
Het bedrijf wordt geleid door Paul White, en werd opgericht in januari 2006 met als doel om samen te werken met Super Aguri. White is alles behalve een onbekende in de F1. Vorig jaar was hij nog actief bij Toyota, daar had hij de leiding over de ontwerpafdeling. Verder in het verleden werkte White ook nog bij Sauber en Jordan.

Het Super Aguri F1 team zelf is uitgebreid tot 165 mensen - nog steeds erg weinig - maar krijgt wel hulp van de Japanse ingenieurs van Honda R&D in Tochigi. Het aŽrodynamicaprogramma wordt geleid door Ben Wood, die de afgelopen dertien jaar al in de F1 vertoeft en ooit begon als aŽrodynamicus bij Minardi. Later werkte hij ook voor Ferrari, Tyrrell, Prost, Jaguar en terug bij Minardi. Daarna hield hij zich twee jaar bezig met het werken aan Le Mans-wagens, met Piper Design. Wood voegde zich vorig jaar bij Super Aguri en werkte er in de windtunnel op halve schaal in Teddington.

Het team liet nog weten dat ze op een grote titelsponsor hopen, maar op dit ogenblik zijn er geen aanwijzingen over mogelijke onderhandelingen.
[06 januari 2007 - 20:44] Rutger Vanhee
VORIG: Gascoyne op pensioen in 2009?      VOLGEND: "De toekomst van de F1 in de VS"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact