RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Massa teleurgesteld: "Geen Braziliaanse opvolger"
Met het vertrek van Felipe Massa zal er in 2018 geen Braziliaanse piloot aan de start staan. De voormalige Williams-piloot vindt dit spijtig en meent dat zijn land moet investeren om dit in de toekomst te verbeteren.

BraziliŽ kent sinds 1970, met de komst van Emerson Fittipaldi, een rijke geschiedenis in de Formule 1. Hij werd nadien gevolgd door belangrijke Formule 1-piloten zoals Nelson Piquet, Ayrton Senna, Rubens Barrichello en Felipe Massa. Een opvolger voor deze laatste zit er echter nog niet meteen in.

"Het spreekt voor zich dat ik teleurgesteld ben," opende hij tegen Auto Hebdo. "Mijn land is een integraal onderdeel van de Formule 1 met rijders zoals Senna, Piquet en Fittipaldi. Het is voor mij een eer om ook hier deel van uit te maken. Waar ik me vooral zorgen in maak is dat er op korte termijn geen andere rijder zal zijn. De economische problemen spelen daar een rol in, maar is niet het enige probleem."

De vice-wereldkampioen van 2008 merkt dat er een tekort is aan junior series om zo jonge rijders klaar te stomen.

"Er is momenteel geen klasse waardoor ze zich niet kunnen voorbereiden voor klasses in Europa, wat nog altijd de plaats is om kansen te creŽren. Ik dacht eerst nog dat Formula Future FIAT een goede opstartklasse is, maar dat bleek foutief te zijn. In mijn ogen heeft BraziliŽ een kampioenschap nodig zoals Formula 4."

"We hebben momenteel een nieuwe voorzitter in de Brazilian Automobile Confederation, Waldner Bernardo de Oliveira, en ik hoop dat hij de nodige impulsen zal geven om jonge rijders te motiveren en inspireren."
[03 februari 2018 - 14:05] Tom Michiels
VORIG: "Alonso en Hamilton zullen elkaar weer bekampen"     
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact