RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Pirelli gaat voor twee pitstops in 2018
Pirelli is ervan overtuigd dat er vanaf volgend jaar terug twee pitstops zullen gemaakt worden tijdens de races. De Italiaanse bandenfabrikant zegt dit na de bandentest in Abu Dhabi eerder deze week waar de compounds van 2018 uitgetest werden.

Dit jaar is Pirelli vrij conservatief geweest met de samenstelling van het rubber omdat het niet zeker was hoeveel meer de banden zouden belast zijn met de snellere wagens van 2017. Daardoor werden vijftien van de twintig races afgewerkt met maar één pitstop.

Volgend seizoen wil het dus een gemiddelde halen van twee stops. Daarvoor worden alle compounds zachter gemaakt en ontwikkelde Pirelli ook twee extra bandencompounds. De nieuwe hyperzachte band is twee gradaties zachter dan de ultrazachte band en zou naar verluidt één seconde sneller zijn.

"Met de nieuwe bandencompounds kunnen we nu ervoor zorgen dat er twee pitstops zullen gemaakt worden. Drie zou voor wat te veel verwarring zorgen, maar een gemiddelde van twee lijkt ons ideaal", aldus Mario Isola van Pirelli F1.

"Er is ook nog een ander voordeel volgend jaar. Omdat we de banden zachter gemaakt hebben, kunnen de teams een wagen ontwerpen die de banden minder belast waardoor de rijder een zachtere bandenkeuze kan opteren. Dat is een extra mogelijkheid voor de teams, en iedereen krijgt dezelfde kansen."

"We hebben trouwens ook de mogelijkheid om drie uiteenlopende compounds te kiezen per race. Het hoeft niet per se een selectie te zijn van zacht, superzacht en ultrazacht. We zullen onze keuze goed overwegen om ervoor te zorgen dat we verschillende strategieën mogelijk maken."
[01 december 2017 - 16:33] Rutger Vanhee
VORIG: Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan      VOLGEND: Sauber bevestigt Ericsson en Leclerc
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact