RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Alfa Romeo na meer dan dertig jaar terug in F1
Ferrari heeft zijn wil doorgedrukt. Vanaf 2018 komt er met Alfa Romeo, dat een samenwerking aangaat met Sauber, een tweede merk uit de FIAT-groep aan de start in de Formule 1. De Italiaanse constructeur, die het levenslicht zag in 1910, maakt voor het eerst sinds 1985 opnieuw zijn opwachting in de koningsklasse van de autosport.

Initiatiefnemer van het nieuwe verbond is Ferrari-baas Sergio Marchionne, die eerder al te kennen had gegeven de naam Alfa Romeo opnieuw in de Formule 1 te willen zien. Een samenwerking met Sauber F1, dat dit seizoen gebruikmaakt van de 2016-versie van de Ferrari-krachtbron en financieel niet meteen op wolkjes zit, was een logische oplossing.

De associatie houdt een strategische, commerciële en technische samenwerking tussen beide partijen in. Ook zullen ingenieurs en technische knowhow uitgewisseld worden. “Dit akkoord met Sauber F1 Team is een significante stap in de hervorming van het merk Alfa Romeo, dat na een afwezigheid van meer dan dertig jaar zijn terugkeer zal maken naar de Formule 1”, aldus Marchionne. De laatste campagne van Alfa Romeo dateert van 1985, toen Riccardo Patrese en Eddie Cheever geen enkel punt konden scoren met de 184T en later de 185T.

Formule 2-kampioen en Ferrari-belofte Charles Leclerc lijkt ondertussen zo goed als zeker van een zitje bij het nieuwe ‘B-team’ van Ferrari. Over de identiteit van zijn teamgenoot bestaan meer twijfels: Marcus Ericsson geniet de steun van de Zweedse investeerders bij Sauber, terwijl de Italiaan Antonio Giovinazzi de voorkeur wegdraagt bij Ferrari. Mercedes-junior Pascal Wehrlein zou mogelijk opnieuw richting DTM trekken, waar hij kampioen werd in 2015.
[29 november 2017 - 15:13] Gregory Deguelde
VORIG: Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende      VOLGEND: Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact