RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Opnieuw gridstraf voor Hartley
Brendon Hartley zal ook dit weekend achteruit geplaatst worden op de grid voor de GP van Abu Dhabi. Er moest immers opnieuw een onderdeel van de Renault-motor vervangen worden.

Renault heeft de recentste races moeite om nog voldoende onderdelen samen te rapen die een GP-weekend kunnen meegaan. De bolide van Hartley krijgt zo een negende MGU-H. Hartley wordt daarom tien plaatsen naar achter geplaatst op de grid zondag.

De Nieuw Zeelander heeft al elke race - hij reed er al drie dit seizoen - tussen de tien en vijfentwintig plaatsen gridstraf opgelegd gekregen.

Toro Rosso staat momenteel zesde in het constructeurskampioenschap, maar Renault en Haas volgen van erg dichtbij. Mocht Toro Rosso terugvallen naar de achtste plek, dan verliest het team ongeveer 5,5 miljoen euro aan prijzengeld. Hartley's teamgenoot Pierre Gasly zou normaal gezien zonder gridstraf aan de start kunnen verschijnen.
[24 november 2017 - 15:32] Rutger Vanhee
VORIG: Vettel opent nipt snelste in Abu Dhabi      VOLGEND: Hamilton snelste in VT2
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact