RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het duo rijdt momenteel ook voor Toro Rosso nadat Carlos Sainz Jr. naar Renault verhuisde en Daniil Kvyat ontslagen werd.

Gasly is altijd een logische keuze geweest. De Fransman komt uit het junior programma van Red Bull en werd in 2016 kampioen in de GP2. Dit jaar werd hij vice-kampioen in de Super Formula.

De keuze voor Hartley was minder evident. In 2010 werd de Nieuw Zeelander niet goed genoeg bevonden voor F1 waardoor hij uit dat junior programma gehaald werd. Hij werd dit jaar kampioen in het World Endurance Championship met Porsche, maar wordt dus opnieuw opgepikt door Red Bull Racing.

"We zijn heel blij dat Red Bull zo snel heeft kunnen beslissen zodat we Pierre en Brendon nu al kunnen bevestigen als onze rijders voor 2018", zegt Toro Rosso-teambaas Franz Tost.

"Het laatste gedeelte van dit jaar hebben ze getoond dat ze klaar zijn voor de F1. Ze kwamen vlot op snelheid met de wagen, lieten goede prestaties opmeten en toonden zich bereid voor de uitdaging. Zoals we weten, kunnen niet alle rijders zich zo snel aanpassen aan de F1."

"We kijken er daarom naar uit om hen een volledig jaar bij ons te zien, een jaar waar we hen hopelijk een goed totaalpakket kunnen geven, in combinatie met continu´teit in onze line-up, wat hen ongetwijfeld in de best mogelijke situatie zal brengen om punten te scoren",
aldus Tost.

Gasly reed al vier GP's voor Toro Rosso dit seizoen. De Fransman miste de GP van Amerika omdat hij nog kampioen kon worden in de Super Formula datzelfde weekend. Die race werd echter afgelast. Omdat Gasly dat weekend afwezig was in de F1 kreeg Hartley de kans om zijn F1-debuut te maken.

"Ik ben erg blij dat ik in 2018 voor Toro Rosso mag rijden, mijn eerste volledig seizoen in de F1. Ik wil dan ook alle betrokkenen bedanken, vooral Red Bull, Toro Rosso, mijn familie en alle fans die me in de lagere klassen gesteund hebben. Ik ben erg enthousiast en gemotiveerd om mijn uiterste best te doen in Abu Dhabi en gans volgend jaar", aldus Gasly.

Hartley, die naar verluidt volgend jaar de overstap ging maken naar IndyCar, toonde zich ook tevreden: "Het is erg leuk dat een verrassende opportuniteit zich vertaalt in een F1-zitje voor 2018. Ik wil Red Bull en Toro Rosso bedanken om in mij te geloven en mij deze tweede kans te geven. Dromen kunnen dus wel uitkomen!"

Geen van beide rijders slaagde erin om tot op heden een punt te scoren voor Toro Rosso.
[17 november 2017 - 09:14] Rutger Vanhee
VORIG: Magnussen in januari naar rechtbank      VOLGEND: Kubica krijgt laatste kans voor Williams zitje in Abu Dhabi
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact