RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Kvyat ook in beeld bij Williams
Daniil Kvyat behoort vanaf heden ook tot het lijstje van kanshebbers op een F1-zitje bij Williams voor 2018. Red Bull liet afgelopen weekend weten dat Daniil Kvyat niet meer terugkeert naar Toro Rosso en zelfs niet meer tot de Red Bull-familie hoort. De Rus is daarom vrij om te gaan waar hij wil.

De laatste weken was het duidelijk dat Williams zich concentreerde op de huidige rijder Felipe Massa, en dat het team ook Paul di Resta en Robert Kubica geëvalueerd heeft. Beide rijders kregen respectievelijk één en twee testdagen. Ook Pascal Wehrlein, een junior-rijder van Mercedes die momenteel bij Sauber rijdt, is een optie.

Nu Kvyat op de rijdersmarkt komt, heeft Paddy Lowe, de technisch directeur van Williams, te verstaan gegeven dat ze alle beschikbare en capabele rijders willen evalueren.

"Zoals al eerder gezegd in Austin, overwegen we alle rijders die geen contract hebben voor volgend jaar. Dat is een feit, en dus ook Kvyat behoort tot het lijstje aangezien hij een gerespecteerde piloot is. We nemen rustig onze tijd voor de rijdersbelissing en hebben geen deadline in de nabije toekomst", aldus Lowe.

Felipe Massa heeft al enkele keren gevraagd aan Williams om een beslissing te nemen tegen de GP van Brazilië zodat hij zou weten of het zijn allerlaatste thuisrace wordt van zijn carrière of niet. Het team lijkt daar echter niet op in te gaan.
[30 oktober 2017 - 12:37] Rutger Vanhee
VORIG: Verstappen wint GP Mexico na goeie start, Hamilton kampioen      VOLGEND: Massa kondigt afscheid aan
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact