RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Gridstraffen voor beide McLarens en Gasly
Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne en Pierre Gasly verliezen zondag allemaal plaatsen op de startgrid voor de GP van Mexico. Voor de McLaren-rijders komt dit door het vervangen van motoronderdelen, bij de Toro Rosso-bestuurder komt dit door de vervanging van de besturingselektronica.

Honda was sowieso al van plan om bij beide wagens enkele onderdelen te vervangen in Mexico, omdat het er toch een moeilijke race verwacht. Zo kan het zonder straffen naar BraziliŽ en Abu Dhabi, waar ze een beter resultaat verwachten.

Bij Alonso bleef het bij de geplande wissel naar de negende interne verbrandingsmotor, elfde turbo en tiende MGU-H. Bij onze landgenoot was er een extra probleem ontdekt en werd dus meer vervangen. Vandoorne krijgt zo zijn tiende interne verbrandingsmotor, twaalfde turbo, twaalfde MGU-H, achtste MGU-K, zevende energieopslag en zevende besturingselektronica.

Alonso krijgt een gridstraf van twintig plaatsen, Vandoorne wordt vijfendertig plaatsen achteruit geplaatst. Bij Gasly is de gridstraf beperkt tot vijf plaatsen.
[27 oktober 2017 - 19:12] Rutger Vanhee
VORIG: Bottas aanzienlijk sneller dan Hamilton      VOLGEND: Ricciardo brengt Red Bull aan kop in tweede training
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact