RSS   -    Meewerken?
   
 
GP USA
 Goede test van Kubica bij Williams
Robert Kubica heeft gisteren een testdag afgewerkt in een Williams-bolide van 2014 op het circuit van Silverstone. De test kwam er omdat het team hem wil evalueren voor een racezitje voor 2018.

De Pool testte eerder voor Renault, maar het Franse team koos uiteindelijk voor de diensten van Carlos Sainz omdat ze daar naar eigen zeggen helemaal geen risico mee nemen. Kubica wil graag naar de F1 terugkeren, bijna zeven jaar na zijn serieuze verwondingen die hij opgelopen had in een rallycrash.

Williams heeft toegegeven dat Kubica niet de enige kanshebber is op het zitje aan de zijde van Lance Stroll. Ook Paul di Resta, Felipe Massa en Pascal Wehrlein zijn realistische kandidaten.

Williams wilde gisteren vooral weten of Kubica fit genoeg was, en de Pool voerde gisteren een volledig programma uit in een volledige witte FW36. De test werd als "succesvol" bestempeld, maar verdere informatie werd niet vrijgegeven.

Het team is van plan om Kubica opnieuw te laten rijden op de Hungaroring, waar hij in augustus al testte in de huidige Renault-bolide. Die test zou volgende week doorgaan, terwijl ook reserverijder Paul di Resta een testdag zou krijgen één dag later.

Williams liet ook nog weten niet gehaast te zijn om een beslissing te nemen, maar er wordt nog dit jaar een beslissing verwacht.
[12 oktober 2017 - 09:38] Rutger Vanhee
VORIG: Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven      VOLGEND: Hartley favoriet voor Toro Rosso-zitje in Amerika
 Zoeken: In:
Hamilton ook snelste in VT2  
Lewis Hamilton heeft ook de tweede vrije training voor de GP van Amerika als snelste afgesloten. De Brit...
Lees meer
Hamilton voorlopig baas, Vandoorne vijfde tijd  
WK-leider Lewis Hamilton heeft de snelste tijd gereden tijdens de eerste vrije training in Austin. De Brit klokte...
Lees meer
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact