RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Goede test van Kubica bij Williams
Robert Kubica heeft gisteren een testdag afgewerkt in een Williams-bolide van 2014 op het circuit van Silverstone. De test kwam er omdat het team hem wil evalueren voor een racezitje voor 2018.

De Pool testte eerder voor Renault, maar het Franse team koos uiteindelijk voor de diensten van Carlos Sainz omdat ze daar naar eigen zeggen helemaal geen risico mee nemen. Kubica wil graag naar de F1 terugkeren, bijna zeven jaar na zijn serieuze verwondingen die hij opgelopen had in een rallycrash.

Williams heeft toegegeven dat Kubica niet de enige kanshebber is op het zitje aan de zijde van Lance Stroll. Ook Paul di Resta, Felipe Massa en Pascal Wehrlein zijn realistische kandidaten.

Williams wilde gisteren vooral weten of Kubica fit genoeg was, en de Pool voerde gisteren een volledig programma uit in een volledige witte FW36. De test werd als "succesvol" bestempeld, maar verdere informatie werd niet vrijgegeven.

Het team is van plan om Kubica opnieuw te laten rijden op de Hungaroring, waar hij in augustus al testte in de huidige Renault-bolide. Die test zou volgende week doorgaan, terwijl ook reserverijder Paul di Resta een testdag zou krijgen één dag later.

Williams liet ook nog weten niet gehaast te zijn om een beslissing te nemen, maar er wordt nog dit jaar een beslissing verwacht.
[12 oktober 2017 - 09:38] Rutger Vanhee
VORIG: Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven      VOLGEND: Hartley favoriet voor Toro Rosso-zitje in Amerika
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact