RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Gridstraf voor Bottas
Mercedes-rijder Valtteri Bottas zal vermoedelijk een gridstraf van vijf plaatsen opgelegd krijgen voor de GP van Japan dit weekend. Dat komt omdat het team een niet-toegestane vervanging uitgevoerd heeft van de versnellingsbak.

Volgens de reglementen moeten versnellingsbakken zes opeenvolgende races gebruikt worden, tenzij de finish niet gehaald werd tijdens de vorige race. Het is al de tweede keer dat Mercedes vroegtijdig de versnellingsbak moet vervangen bij Bottas. De vorige keer was dat in Silverstone.

Voor Bottas is de bestraffing een nieuwe domper nadat hij de laatste races moeite heeft om de snelheid van teamgenoot Hamilton te evenaren. De Fin staat 59 punten achter zijn teammaat in het kampioenschap. Ook vandaag was Hamilton meer dan een seconde sneller dan Bottas tijdens de eerste vrije training.
[06 oktober 2017 - 18:38] Rutger Vanhee
VORIG: Hamilton snelste in nietszeggende tweede training      VOLGEND: Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact