RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 "Mercedes heeft fundamenteel probleem"
Toto Wolff, de Mercedes-teambaas, heeft gezegd dat zijn team een hele moeilijke vrijdag achter de rug heeft, te wijten aan een "fundamenteel probleem" dat het tracht op te lossen.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hadden moeite om snel te zijn, zowel in de natte eerste vrije training als in de droge tweede sessie. Ze konden geen enkele keer beter eindigen dan P6, bijna anderhalve seconde trager dan de snelste tijd van Sebastian Vettel.

"Dit was een hele moeilijke vrije training en we hadden al vanaf de eerste minuut moeite, zowel in het natte als in het droge, op alle bandensoorten", verklaarde Wolff aan Sky Sports F1.

"We hebben een fundamenteel probleem en we zullen vannacht moeten zien uit te zoeken wat het probleem precies is. De wagen is niet goed gebalanceerd en glijdt alle kanten op. De banden raken oververhit en dan lukt niets meer."

"MaleisiŽ is nochtans vergelijkbaar met Silverstone, en daar deden we het erg goed. We zijn dit jaar al heel goed geweest in hoge snelheidsbochten, maar hier is dat niet het geval. De wagens zijn heel complex, dus we moeten op zoek naar het probleem die de wagen zo uit balans brengt."
[29 september 2017 - 16:22] Rutger Vanhee
VORIG: Alonso sneller dan Vandoorne door update      VOLGEND: Ferrari boven in VT3, problemen voor Vettel
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact