RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Alonso sneller dan Vandoorne door update
McLaren heeft dit weekend een nieuw aerodynamisch pakket geÔntroduceerd voor de GP van MaleisiŽ. De resultaten van het pakket zijn alvast bemoedigend nadat Fernando Alonso daarnet de vijfde snelste tijd kon neerzetten.

Niettegenstaande de moeilijkheden met motorleverancier Honda heeft McLaren wel voortdurend verbeteringen blijven aanbrengen aan het chassis van de wagen. Zo bracht het team het nieuwe pakket mee naar Sepang, maar enkel Alonso mocht hiermee rijden.

"We zijn blij met de correlatie van onze nieuwe onderdelen. Het is goed om te zien dat de nieuwe onderdelen reageren zoals we verwacht hadden. Het was verrassend om Fernando zo hoog te zien eindigen, maar dat kan zijn omdat wij een kwalificatietest deden terwijl vermoedelijk niet iedereen dat gedaan heeft door de regen in de voormiddag", stelt teambaas Eric Boullier.

Stoffel Vandoorne krijgt pas volgende week, voor de thuisrace van Honda in Japan, het nieuwe pakket op de wagen. Er was immers niet voldoende tijd om dubbel zoveel nieuwe onderdelen klaar te krijgen tegen vandaag.

"We hebben nu maar ťťn reservepakket en het is de bedoeling om Stoffels wagen vanaf Suzuka dezelfde update te geven."

Alonso was positief over de update, maar wil nog niet te vroeg juichen: "We waren eerst derde snelste, waarschijnlijk omdat we in iets minder natte omstandigheden reden."

"In de tweede sessie reageerde de wagen nog steeds goed in het droge. We moeten dus niet veel zaken aanpassen voor morgen, en dat is altijd positief. Sowieso zal Q3 wel niet zo gemakkelijk worden op dit circuit."


Zo weten we onmiddellijk de reden waarom Alonso aanzienlijk sneller was dan onze landgenoot.
[29 september 2017 - 16:06] Rutger Vanhee
VORIG: Vettel domineert vroegtijdig afgevlagde sessie      VOLGEND: "Mercedes heeft fundamenteel probleem"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact