RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Chinese GP drie jaar langer op F1-kalender
De organisatoren van de Chinese Grote Prijs hebben een akkoord bereikt met de Formule 1 om nog zeker tot en met 2020 een F1-race te organiseren. Bovendien raakte bekend dat de GP van Bahrein en die van China van plaats wisselen op de kalender van 2018.

Het eerste F1-weekend in China vond plaats in 2004. Het veeleisende circuit en de wisselende weersomstandigheden hebben vaak tot boeiende races geleid. “We zijn daarom heel blij dat we ook de komende drie jaar nog in Sjanghai zullen neerstrijken”, aldus Chase Carey, CEO van de Formule 1. “De Chinezen hebben getoond dat ze veel interesse hebben in onze sport en we denken dat er nog meer potentieel is. We willen de F1 steeds dichter bij de fans brengen en de races nog spectaculairder maken.”

Het nieuws over het voortbestaan van de Chinese wedstrijd komt er in navolging van de contractverlenging met de Grote Prijs van Singapore voor vier jaar. Om ook een Aziatisch publiek aan te spreken, zijn die verbintenissen van groot belang voor de F1, zeker nu de Grote Prijs van Maleisië na dat seizoen verdwijnt.

In de marge van deze overeenkomst werd overigens beslist om een kleine wijziging door te voeren in de kalender voor volgend seizoen. De Grote Prijs van Bahrein zal na de Australische GP de tweede race van het seizoen worden, gevolgd door de Chinese race. Dit seizoen was dat omgekeerd en ook volgend jaar zou dat het geval geweest zijn.

Maar de Chinese organisatoren wilden liever geen raceweekend tijdens een nationale vakantieperiode. Daardoor zal de GP van Bahrein op 8 april verreden worden. Een week later, op 15 april, is Sjanghai aan de beurt.
[29 september 2017 - 09:51] Vincent Kwanten
VORIG: Verstappen snelste op nat Sepang in VT1      VOLGEND: Vettel domineert vroegtijdig afgevlagde sessie
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact