RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Vettel gelooft nog in wereldtitel
Sebastian Vettel heeft de hoop op een vijfde wereldtitel voor dit seizoen nog niet opgegeven. Nochtans telt hij 28 punten achterstand op WK-leider Lewis Hamilton. "Maar die achterstand verandert niets aan mijn aanpak van de laatste zes races", meent de Duitser.

Een startcrash in Singapore met ploegmaat RšikkŲnen en Verstappen gaf de WK-droom van Sebastian Vettel een flinke knauw. Bovendien won Lewis Hamilton de race, zeker vooraf een onverhoopt resultaat. Daardoor staat zijn WK-concurrent van Ferrari meer dan ťťn overwinning, 28 punten om precies te zijn, in het krijt.

"Ik maak me niet te veel zorgen over die puntenkloof", vertelde Vettel in aanloop naar de voorlopig laatste Grote Prijs van MaleisiŽ. "Natuurlijk had ik liever een voorsprong dan een achterstand, maar ik denk dat onze wagen goed genoeg is om de zaken recht te zetten." Met zes races te gaan, liggen er immers nog 150 WK-punten voor het rapen.

Ferrari heeft echter moeite om gelijke tred te houden met de Mercedessen op hogesnelheidscircuits. Met races in onder andere Suzuka (Japan), Interlagos (BraziliŽ) en dit weekend in het Maleisische Sepang in het vooruitzicht lijkt het hoe dan ook een moeilijke zaak te worden voor de Duitser.

Wellicht moet Vettel hopen op een herhaling van het scenario van vorig jaar. Toen gaf de motor van Lewis Hamilton de geest in MaleisiŽ terwijl hij aan de leiding reed. Zo lag de weg naar een eerste wereldtitel open voor Nico Rosberg.
[28 september 2017 - 18:48] Vincent Kwanten
VORIG: GP MaleisiŽ: Weersvoorspelling      VOLGEND: Verstappen snelste op nat Sepang in VT1
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact