RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Hongarije
 Kubica niet volledig tevreden
Robert Kubica heeft toegegeven dat hij niet volledig tevreden is met zijn F1-comeback gisteren in Hongarije. De Pool reed voor het eerst sinds zijn rallycrash in 2011 terug met een huidige F1-bolide. Hij legde 142 ronden af en was vierde snelste.

Renault had op voorhand al laten weten dat het niet alleen een testdag zou worden om onderdelen uit te proberen. Een rijdersevaluatie maakte ook deel uit van Kubica's programma. De testdag was immers cruciaal om te bepalen of Kubica al dan niet een volwaardige comeback kan maken in de F1.

"Ik ben tevreden, maar niet voor 100%. Het grootste verschil is dat deze wagen geen gelijkenissen vertoonde met andere wagens die ik de laatste tijd getest heb. Wanneer er zoveel zaken verschillen, vraagt het wat tijd om aan te passen", vertelde Kubica na afloop van de testdag.

"We weten dat Hongarije een moeilijk circuit is, één van de meest fysieke. Nico Hülkenberg zei me wat ik ook dacht: Als ik in staat zou zijn om hier te rijden, kan ik vermoedelijk overal rijden."

"Uiteraard kon je verspellen dat het niet gemakkelijk was, en dat wil ik ook niet verstoppen, maar het was goed. Uiteindelijk hebben we meer dan 140 ronden afgelegd en ik denk dat ik gemakkelijk morgen nog eens zou kunnen rijden. Mijn fitnessniveau is dus goed, en dat is een goed teken. Er zijn natuurlijk wel zaken die nog moeten verbeteren, maar dat zal altijd zo zijn"
, vervolgde de Pool.

Renault stuurde nog geen verklaring de wereld in, dus het blijft nog even afwachten of het team vindt dat Kubica kan terugkeren naar de sport of niet.
[03 augustus 2017 - 11:09] Rutger Vanhee
VORIG: Ferrari wil Sauber gebruiken voor jonge talenten      VOLGEND: De toekomstplannen van Fernando Alonso
 Zoeken: In:
Kubica maakt indruk met vierde tijd, Vettel snelste  
De Pool Robert Kubica maakte indruk bij zijn terugkeer in een F1-bolide op de tweede testdag van de...
Lees meer
Leclerc snelste na eerste testdag, Vandoorne tweede  
F2-kampioenschapsleider Charles Leclerc heeft de snelste tijd neergezet voor Ferrari in een erg warm Budapest. Met temperaturen rond...
Lees meer
Ferrari behaalt de dubbel in Hongarije  
Sebastian Vettel heeft zijn voorsprong ten opzichte van Lewis Hamilton kunnen uitbreiden door de overwinning te behalen in...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact