RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Ferrari wil Sauber gebruiken voor jonge talenten
Ferrari heeft toegegeven dat het overweegt om Sauber om te vormen tot hun junior team zodat het daar aanstormende talenten kan klaarmaken voor een zitje bij Ferrari.

Nadat Sauber het contract met Honda om komend seizoen motoren te leveren geannuleerd had, werd bekend gemaakt dat het team ervoor gekozen had om een contract voor meerdere jaren te tekenen met Ferrari. Sauber-teambaas Fred Vasseur liet daarbij ook verstaan dat er in de toekomst onderhandeld kan worden over het al dan niet inzetten van Ferrari-rijders in het team.

Nu is duidelijk geworden dat Ferrari effectief vragende partij is om hun jonge talenten Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc een plaatsje te geven in de F1.

"Het is een excellent idee om onze jonge rijders een plek te geven in de F1 en we werken aan een plan om dit mogelijk te maken,"
aldus Ferrari-president Sergio Marchionne. "We hebben een plaats nodig omdat we enkele jonge rijders hebben die uitzonderlijk zijn. We moeten een plaats hebben om de toekomst van Scuderia Ferrari te ondersteunen."

Marchionne suggereerde ook dat Ferrari bereid is om meer teams te ondersteunen. Er zijn immers geruchten dat er in de toekomst nieuwe teams kunnen bijkomen op de grid: "We zouden het aantal klantenteams willen uitbreiden. Samen met F1-eigenaar Liberty Media en de FIA hebben we ons bereid getoond nieuwe teams te ondersteunen. Hoe meer er zijn, hoe beter voor ons."
[03 augustus 2017 - 09:46] Rutger Vanhee
VORIG: Kubica maakt indruk met vierde tijd, Vettel snelste      VOLGEND: Kubica niet volledig tevreden
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact