RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Ferrari wil Vettel en Raikkonen houden in 2018
Ferrari-president Sergio Marchionne heeft gisteren na de dubbelzege in Hongarije gezegd dat hij vermoedt dat zowel Sebastian Vettel als Kimi Raikkonen behouden zullen worden voor 2018. Een bekendmaking wordt verwacht tijdens de GP van Italië in september.

Beide Ferrari-rijders zien hun contract aflopen eind dit jaar, en eerder waren er twijfels omtrent de contractverlenging van Raikkonen. Die twijfels zijn nu blijkbaar grotendeels verdwenen, misschien wel omdat de Fin gisteren braaf achter zijn teamgenoot bleef rijden, niettegenstaande hij een stuk sneller was dan Vettel.

"Ik heb al eerder gezegd dat Sebastian meer dan welkom is in ons team, en dat hij dus zeker mag blijven. Wat Kimi betreft, zijn we vrij zeker. We weten dat hij wil blijven en hopelijk mogen we hem dit binnenkort ook officieel bevestigen", aldus Marchionne.

"Hij heeft meer dan 50% kans om bij ons te blijven, maar we zullen zien. Ik heb gehoord van Maurizio Arrivabene dat hij tijdens de thuisrace in Monza de line-up voor 2018 zou willen presenteren."

Volgend jaar loopt ook het contract van Lewis Hamilton af, en de Brit zei al eerder dat het een droom zou zijn om zijn carrière bij Ferrari af te sluiten. Toch wil Marchionne daar niet echt over uitwijden: "Het zou een privilège zijn, maar tot op heden hebben we niet veel contact met Lewis. Ik wil ook niet over de toekomst praten, want we hebben twee fantastische rijders in huis, dus moeten we niet over alternatieven spreken."
[31 juli 2017 - 11:27] Rutger Vanhee
VORIG: Ferrari behaalt de dubbel in Hongarije      VOLGEND: Leclerc snelste na eerste testdag, Vandoorne tweede
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact