RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Kvyat nadert raceverbod
Daniil Kvyat wordt straks drie plaatsen achteruit geplaatst op de grid. Dat komt omdat hij Lance Stroll gehinderd heeft op het einde van Q1. Daarnaast krijgt de Rus ook nog één strafpunt op zijn superlicentie, waardoor hij nu op tien punten komt te staan. Wie twaalf punten verzamelt in twaalf maanden, moet één race uitzitten.

De Toro Rosso-rijder spinde in de slotfase van Q1 en zette vervolgens zijn weg traag verder naar de pits. Hij ging daarbij te laat uit de weg voor Williams-rijder Lance Stroll. Zodra hij de Canadees opmerkte, reed Kvyat het gras op, maar zijn reactie kwam te laat volgens de stewards.

"Ik moet de beslissing van de stewards aanvaarden. Helaas had het team me niet verteld dat er iemand aankwam. Spijtig genoeg gebeuren zo'n dingen. Ik werd gevraagd om de wagen traag naar de pits te brengen omdat er vibraties waren en het snelheidsverschil was daardoor vrij groot. Toen ik hem zag, ging ik op het gras rijden, maar voor de stewards was dat nog niet voldoende."

"Ik heb het gevoel dat ze mij viseren",
aldus Kvyat.

De verklaring van de stewards luidde als volgt: "We hebben beeldmateriaal, radiocommunicatie, tijden, telemetrie en wagenpositiedata onderzocht, alsook de verklaring van Daniil Kvyat, Lance Stroll en de teamverantwoordelijken aangehoord. De stewards hebben besloten dat Kvyat uitzonderlijk traag reed nadat hij eerder gespind was en zijn banden beschadigd had."

"De stewards houden er rekening mee dat hij erg laat door het team ingelicht werd dat Stroll er aankwam. Kvyat ging ook zo veel als mogelijk naar de rechterkant zodra hij Stroll zag. Toch zijn de stewards van mening dat dit geen verzachtende omstandigheden zijn."

"Kvyat reed uitzonderlijk traag op de racelijn op het einde van Q1 wanneer andere rijders nog snelle rondetijden trachtten neer te zetten. Dit zorgde dan ook voor onnodige hinder."
[30 juli 2017 - 10:54] Rutger Vanhee
VORIG: Ferrari bezet eerste startrij in Budapest      VOLGEND: GP Hongarije: Startgrid
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact