RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Honda opent jacht op contract met Toro Rosso
Honda heeft bevestigd dat het in gesprek is met andere teams inzake een overeenkomst om motoren te leveren voor komend seizoen. De Japanse motorfabrikant zoekt naast McLaren nog een nieuwe partner nadat de overeenkomst met Sauber geannuleerd werd. Volgens de laatste geruchten in de paddock in Budapest zou Toro Rosso de grootste kanshebber zijn voor de gewenste overeenkomst.

Na het vertrek van Monisha Kaltenborn bij Sauber werd duidelijk dat ook het contract om met Honda in zee te gaan vanaf 2018 erg onzeker was. Nieuwe teambaas Fred Vasseur liet vandaag weten dat het een contract getekend heeft met Ferrari voor de komende seizoen.

Honda zoekt dus een andere partner omdat het van mening is dat ze veel sneller vooruitgang kunnen boeken als ze meer data kunnen verzamelen. Ook al heeft Toro Rosso een overeenkomst met Renault om volgend seizoen met hun Franse motoren te rijden, zou het Italiaanse team toch de grootste kanshebber zijn.

"We spreken met verschillende teams, behalve met de constructeurteams, om te zien of er een overeenkomst mogelijk is. We zoeken naar een opportuniteit om volgend seizoen een extra team van motoren te voorzien, maar als dat niet lukt, willen we in 2019 zeker een tweede team bevoorraden", aldus Masashi Yamamoto, de general manager van Honda Motorsport.

Hoewel Honda van plan is om het nieuwe team binnen te halen om zo McLaren sneller richting het podium te krijgen, is het ook mogelijk dat als Honda bijvoorbeeld Toro Rosso binnenhaalt, McLaren besluit om over te schakelen naar Renault-motoren. De Franse fabrikant wil geen vierde team bevoorraden, maar als één van zijn huidige klanten wegvalt, opent dat natuurlijk weer mogelijkheden...
[28 juli 2017 - 18:45] Rutger Vanhee
VORIG: Ricciardo sluit vrijdag als snelste af      VOLGEND: Gridstraf voor Hülkenberg
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact