RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Sauber verscheurt Honda-contract en blijft bij Ferrari
Sauber zal ook volgend jaar gebruik maken van Ferrari-motoren. Dat maakt het team net voor de start van de eerste vrije training bekend. Het oorspronkelijk plan om vanaf 2018 met Honda-krachtbronnen te rijden, is dus definitief van de baan.

"Ik ben erg tevreden om te bevestigen dat we zullen blijven samenwerken met Scuderia Ferrari als onze motorleverancier. We hebben een nieuwe overeenkomst getekend voor verschillende jaren", bevestigt teambaas Fred Vasseur.

"De ervaring die het Sauber F1 Team heeft met Ferrari kent een sterke basis en door met hen te blijven samenwerken, zullen we sneller en efficiŽnter vooruitgang boeken, zeker ook op vlak van de ontwikkeling voor de wagen voor volgend jaar."

"Ik ben ervan overtuigd dat we samen de resultaten kunnen behalen die de passie en vastberadenheid van Sauber weerspiegelen",
aldus de nieuwe teambaas.

Vasseur liet ook nog weten dat de nieuwe motorovereenkomst ook mogelijkheden kan bieden voor een Ferrari-rijder, al moet daar wel nog over onderhandeld worden. Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc hopen komend seizoen alvast een plaatsje te krijgen op de grid.
[28 juli 2017 - 10:07] Rutger Vanhee
VORIG: Vettel niet gehaast om contract te verlengen      VOLGEND: Ricciardo snelste op Hungaroring
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact