RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Vettel niet gehaast om contract te verlengen
De leider in het kampioenschap, Sebastian Vettel, is niet gehaast om een nieuw contract met Ferrari te tekenen. De Duitser voegt er wel aan toe dat hij geen reden ziet om geen nieuwe overeenkomst aan te gaan.

De viervoudige wereldkampioen is bezig aan zijn derde seizoen bij Ferrari en heeft momenteel één punt voorsprong op Mercedes-rijder Lewis Hamilton. Met drie raceoverwinningen en nog vier podiumfinishes, is dit zijn meest competitieve seizoen bij Ferrari.

Ferrari-president Sergio Marchionne liet al eerder uitschijnen dat het team het contract met Vettel wil verlengen als de Duitser daar klaar voor is. Maar Vettel houdt voorlopig de boot nog even af.

"Ik zie niet in waarom ik geen nieuw contract zou tekenen, maar ik ben niet gehaast. Ik denk dat ook het team geen haast heeft. Ik vermoed dat ik een goed contact heb met het team, anders zouden ze het mij wel zeggen. Alles zit goed."

"Ik geniet ervan om deel uit te maken van de Ferrari-familie. We zijn allemaal geconcentreerd en vastberaden om Ferrari terug te brengen waar het hoort. Dat is ons doel en daar werken we hard aan. Ik heb inderdaad nog geen contract voor volgend seizoen, maar we moeten nu niet kijken naar documenten, we moeten goede resultaten behalen",
aldus Vettel.

Het is ook mogelijk dat Vettel nog geen contractverlenging tekende omdat hij alle mogelijkheden wil bekijken. Zo komt er ook een zitje vrij bij Mercedes, aangezien Bottas maar een contract voor één jaar tekende. Ook bij Renault en McLaren is er misschien een zitje vrij, al lijken die opties minder waarschijnlijk voor de Duitser.

De uitslag van de GP van Hongarije dit weekend zal bepalen wie de zomerpauze als leider ingaat.
[28 juli 2017 - 09:34] Rutger Vanhee
VORIG: GP Hongarije: Weersvoorspelling      VOLGEND: Sauber verscheurt Honda-contract en blijft bij Ferrari
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact