RSS   -    Meewerken?
   
 
GP USA
 Aston Martin overweegt F1-deelname
Aston Martin is ge´nteresseerd in een deelname aan de Formule 1 als motorleverancier, op voorwaarde dat de kosten gelimiteerd worden. Dat zegt hun CEO Andy Palmer nadat hij een recente vergadering van de FIA meevolgde over de motoren vanaf 2021.

Aston Martin is momenteel een sponsor van Red Bull Racing en werkt samen met ontwerper Adrian Newey aan het project van Valkyrie, de hypercar van Aston Martin.

"Er is eerst de vraag of je als team wil deelnemen aan de sport. Onze grootste concurrent in Ferrari, dus in dat opzicht is het zeker aantrekkelijk om op de ÚÚn of andere manier betrokken te zijn in de sport", vertelt Palmer.

"Maar ons bedrijf maakt nog maar net winst en dus hebben we niet de 350 of 400 miljoen pond liggen die je elk jaar nodig hebt om uit te geven in de F1. Als, en het is echt de grote als, er een limiet komt op het aantal personeelsleden of op de hoeveelheid geld dat mag uitgegeven worden voor het ontwikkelen van een nieuwe motor, en die limiet is haalbaar, dan hebben we een goede reden om alles te bestuderen."

"Op dit ogenblik zijn er veel verschillende meningen en het is gissen naar de uiteindelijke uitkomst. De gesprekken evolueren alleszins in de juiste richting, maar is er is nog geen consensus. Hopelijk wordt alles wat duidelijker na de meeting in september zodat we een goede beslissing kunnen nemen."
[25 juli 2017 - 12:29] Rutger Vanhee
VORIG: Kubica test voor Renault in Hongarije      VOLGEND: GP Hongarije: Timing
 Zoeken: In:
Hamilton onbedreigd naar zege, spektakelstuk achter hem  
Lewis Hamilton heeft de Grote Prijs van de Verenigde Staten gewonnen. De Brit verloor bij de start de...
Lees meer
Hamilton overtuigend op pole in Austin  
Lewis Hamilton heeft zijn 72ste pole positie beet. De Brit was dominant tijdens de kwalificatie voor de Grote...
Lees meer
Drie op drie voor Hamilton  
Lewis Hamilton heeft de snelste tijd en een nieuw ronderecord neergezet tijdens de laatste oefensessie voor de Grote...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact