RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Aston Martin overweegt F1-deelname
Aston Martin is ge´nteresseerd in een deelname aan de Formule 1 als motorleverancier, op voorwaarde dat de kosten gelimiteerd worden. Dat zegt hun CEO Andy Palmer nadat hij een recente vergadering van de FIA meevolgde over de motoren vanaf 2021.

Aston Martin is momenteel een sponsor van Red Bull Racing en werkt samen met ontwerper Adrian Newey aan het project van Valkyrie, de hypercar van Aston Martin.

"Er is eerst de vraag of je als team wil deelnemen aan de sport. Onze grootste concurrent in Ferrari, dus in dat opzicht is het zeker aantrekkelijk om op de ÚÚn of andere manier betrokken te zijn in de sport", vertelt Palmer.

"Maar ons bedrijf maakt nog maar net winst en dus hebben we niet de 350 of 400 miljoen pond liggen die je elk jaar nodig hebt om uit te geven in de F1. Als, en het is echt de grote als, er een limiet komt op het aantal personeelsleden of op de hoeveelheid geld dat mag uitgegeven worden voor het ontwikkelen van een nieuwe motor, en die limiet is haalbaar, dan hebben we een goede reden om alles te bestuderen."

"Op dit ogenblik zijn er veel verschillende meningen en het is gissen naar de uiteindelijke uitkomst. De gesprekken evolueren alleszins in de juiste richting, maar is er is nog geen consensus. Hopelijk wordt alles wat duidelijker na de meeting in september zodat we een goede beslissing kunnen nemen."
[25 juli 2017 - 12:29] Rutger Vanhee
VORIG: Kubica test voor Renault in Hongarije      VOLGEND: GP Hongarije: Timing
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact