RSS   -    Meewerken?
   
 
GP USA
 Kubica test voor Renault in Hongarije
Robert Kubica zal na de Grote Prijs van Hongarije voor de eerste keer plaatsnemen in een huidige F1-bolide. De Pool zal deelnemen aan de tweedaagse test, die volgende week dinsdag begint. Hij zal op de tweede dag achter het stuur van de RS17 plaatsnemen.

Renault liet Kubica al twee keer eerder testen, maar steeds met de wagen van 2012 omdat de huidige reglementen niet toelaten dat er met huidige bolides getest wordt, behalve enkele vastgelegde dagen tijdens het seizoen. Met de test wil Renault zien of Kubica in staat zou zijn om een comeback te maken in 2018.

"De eerste twee testdagen lieten Robert en ons toe om heel wat informatie te verzamelen. De komende sessie met de RS17 op de Hongaroring zal ons toelaten om gedetailleerde data te verkrijgen in een huidige wagen en representatieve omstandigheden", stelt Renault-directeur Cyril Abiteboul.

"Na de test zullen we alle data grondig analyseren om te weten onder welke voorwaarden het voor Robert mogelijk zou zijn om de komende jaren terug te keren naar de F1."

De eerste testdag zal Renault-testrijder en Formule 2-rijder Nicholas Latifi testwerk uitvoeren voor het team. Verwacht - of gehoopt - wordt dat Kubica de tijd van Latifi verbetert nadat hij in de simulator naar verluidt al sneller ging dan de huidige racerijders Hülkenberg en Palmer.
[25 juli 2017 - 12:13] Rutger Vanhee
VORIG: Vandoorne mikt op punten in Hongarije      VOLGEND: Aston Martin overweegt F1-deelname
 Zoeken: In:
Hamilton onbedreigd naar zege, spektakelstuk achter hem  
Lewis Hamilton heeft de Grote Prijs van de Verenigde Staten gewonnen. De Brit verloor bij de start de...
Lees meer
Hamilton overtuigend op pole in Austin  
Lewis Hamilton heeft zijn 72ste pole positie beet. De Brit was dominant tijdens de kwalificatie voor de Grote...
Lees meer
Drie op drie voor Hamilton  
Lewis Hamilton heeft de snelste tijd en een nieuw ronderecord neergezet tijdens de laatste oefensessie voor de Grote...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact