RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Hongarije
 Kubica test voor Renault in Hongarije
Robert Kubica zal na de Grote Prijs van Hongarije voor de eerste keer plaatsnemen in een huidige F1-bolide. De Pool zal deelnemen aan de tweedaagse test, die volgende week dinsdag begint. Hij zal op de tweede dag achter het stuur van de RS17 plaatsnemen.

Renault liet Kubica al twee keer eerder testen, maar steeds met de wagen van 2012 omdat de huidige reglementen niet toelaten dat er met huidige bolides getest wordt, behalve enkele vastgelegde dagen tijdens het seizoen. Met de test wil Renault zien of Kubica in staat zou zijn om een comeback te maken in 2018.

"De eerste twee testdagen lieten Robert en ons toe om heel wat informatie te verzamelen. De komende sessie met de RS17 op de Hongaroring zal ons toelaten om gedetailleerde data te verkrijgen in een huidige wagen en representatieve omstandigheden", stelt Renault-directeur Cyril Abiteboul.

"Na de test zullen we alle data grondig analyseren om te weten onder welke voorwaarden het voor Robert mogelijk zou zijn om de komende jaren terug te keren naar de F1."

De eerste testdag zal Renault-testrijder en Formule 2-rijder Nicholas Latifi testwerk uitvoeren voor het team. Verwacht - of gehoopt - wordt dat Kubica de tijd van Latifi verbetert nadat hij in de simulator naar verluidt al sneller ging dan de huidige racerijders Hülkenberg en Palmer.
[25 juli 2017 - 12:13] Rutger Vanhee
VORIG: Vandoorne mikt op punten in Hongarije      VOLGEND: Aston Martin overweegt F1-deelname
 Zoeken: In:
Kubica maakt indruk met vierde tijd, Vettel snelste  
De Pool Robert Kubica maakte indruk bij zijn terugkeer in een F1-bolide op de tweede testdag van de...
Lees meer
Leclerc snelste na eerste testdag, Vandoorne tweede  
F2-kampioenschapsleider Charles Leclerc heeft de snelste tijd neergezet voor Ferrari in een erg warm Budapest. Met temperaturen rond...
Lees meer
Ferrari behaalt de dubbel in Hongarije  
Sebastian Vettel heeft zijn voorsprong ten opzichte van Lewis Hamilton kunnen uitbreiden door de overwinning te behalen in...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact