RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Vandoorne: "Alles begint op zijn plek te vallen"
Stoffel Vandoorne was blij en opgelucht na de kwalificatie van de GP van Engeland gisteren. De West-Vlaming ziet eindelijk zijn seizoen in een positieve richting evolueren en is vastbesloten om die lijn door te trekken.

Een maand geleden stelde McLaren nog dat Vandoorne zijn niveau moest opkrikken, maar de laatste paar weken wordt er binnen het team enkel nog gesproken over zijn progressie en de langdurige samenwerking die beide partijen aangaan. Het zitje van Vandoorne voor 2018 lijkt zo al veiliggesteld te zijn, ook al staat er nog niets op papier.

Wat er ook gebeurd is, de West-Vlaming ziet er veel comfortabeler uit nu, en dat resulteerde in zijn beste kwalificatie tot dusver met de negende tijd in Q3 op Silverstone. Na een straf voor Bottas zal hij de race als achtste aanvatten.

"Ik denk dat we de goede kant op gaan de laatste paar races. Ik denk dat ik al grote stappen voorwaarts heb gezet in Bakoe en Oostenrijk, waar ik heel dicht op Fernando zat."

Vandoorne ontkent niet dat hij deze boost nodig had voor zijn vertrouwen:

"Ik twijfelde er nooit aan dat ik het kon, maar aangezien het begin van het seizoen zo moeizaam was met al die problemen heb je toch een sterke prestatie nodig om je daarvan te blijven overtuigen. Gisteren deed deugd en helpt me voort. Ik ben ook blij dat ik het team heb kunnen overtuigen meer naar mij te luisteren wanneer de afstelling voor de wagen wordt gedaan. Voorheen kreeg Fernando de meeste aandacht, maar zijn rijstijl ligt mij niet optimaal."

"Ik voel me steeds comfortabeler en ben klaar om voor punten te strijden in de race."
[16 juli 2017 - 13:51] Andy Lloyd
VORIG: Alonso hoopt op chaos      VOLGEND: Hamilton pakt vijfde thuiszege, Vandoorne op zucht van punt
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact