RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Hongarije
 Vettel probeert morgen nieuwe cockpitbescherming uit
Sebastian Vettel zal morgen de allereerste F1-rijder worden die het cockpitscherm zal uitproberen. Het scherm is de nieuwe oplossing om de cockpit te beschermen na het Halo-systeem. Omdat Halo minder esthetisch is, werd gekozen voor een nieuw ontwerp.

Vettel zal dus de allereerste rijder zijn die het scherm uitprobeert. Er wordt verwacht dat de Duitser er enkele ronden mee zal rijden en daarna zal laten verwijderen om zich ten volle te kunnen concentreren op het werk voor de GP van Engeland.

"Ik zal er morgen mee rijden en we zullen zien voor hoelang. Ik heb het scherm trouwens enkel nog maar op computer gezien en nog niet in het echt, maar het zal vooral het gevoel vanuit de wagen zijn dat zal bepalen hoe goed het is", aldus de leider in het kampioenschap.

De FIA heeft verschillende plannen laten uitwerken als alternatief voor Halo, en aanvankelijk zou er tijdens de GP van ItaliŽ voor het eerst getest worden. Er werd echter sneller dan verwacht vooruitgang geboekt waardoor er morgen tijdens de eerste vrije training al een korte test wordt uitgevoerd.

Het scherm is doorzichtig en loopt vrij ver door op de neus, tot op het punt waar de neus naar beneden gaat. Het zou er beter moeten uitzien dan Halo en ook de zichtbaarheid voor de rijders zou beter moeten zijn. Het scherm werd ontwikkeld door het Italiaanse bedrijf Isoclima, dat reeds veel ervaring heeft in andere raceklasses.

De FIA hoopt het scherm te kunnen inzetten in 2018, maar als dat niet lukt, dan wordt volgend jaar sowieso het Halo-systeem gebruikt. Ook al ziet dit scherm er beter uit, Red Bull-teambaas Christian Horner liet al weten dat dergelijke zaken niet te snel moeten doorgevoerd worden: "Al het onderzoek moet degelijk uitgevoerd worden en een introductie in 2019 lijkt dan ook zinvoller."
[13 juli 2017 - 22:13] Rutger Vanhee
VORIG: GP Engeland: Weersvoorspelling      VOLGEND: Mercedes beduidend sneller dan de rest
 Zoeken: In:
Halo al vanaf 2018 in F1  
Er komt een einde aan het F1-tijdperk zoals we het nu kennen. Vanaf volgend jaar zullen alle wagens...
Lees meer
Hamilton pakt vijfde thuiszege, Vandoorne op zucht van punt  
Lewis Hamilton heeft voor de vijfde keer zijn thuis Grand Prix gewonnen. De Brit won moeiteloos met een...
Lees meer
Hamilton op pole in Engeland, Vandoorne negende  
Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Engeland. De Brit...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact