RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Geen deal tussen Honda en Sauber, Vausseur nieuwe teambaas
Volgens het Duitse Autobild gaat de deal tussen Sauber en Honda niet door. Het gerucht gaat de ronde dat Honda zich voorlopig zelfs volledig uit de Formule1 terugtrekt.

Het Japanse automerk heeft naar verluidt de deal zelf ongedaan gemaakt. Het Zwitserse raceteam Sauber is hier het slachtoffer van. Volgens Duitse media annuleerde de motorleverancier de deal na het vertrek van teambaas Monisha Kaltenborn. Andere bronnen beweren dat het contract zelfs nooit ondertekend is.

Zoals verwacht heeft Frédéric Vausseur bijna drie weken na het ontslag van Kaltenborn officieel getekend als nieuwe teambaas van Sauber. “Frédéric Vasseur's lange en succesvolle carrière in de internationale motorsport op topniveau spreekt voor zich. We zijn blij om hem bij Sauber te verwelkomen”, laat Sauber-voorzitter Pascal Picci weten.

Momenteel rijdt Sauber met motoren van Ferrari, het meest logische voor het team zou dan ook zijn om dat contract te verlengen. Ook McLaren zou Ferrari motoren overwegen in 2018.
[12 juli 2017 - 23:49] Lisa Pieters
VORIG: GP Engeland: Timing      VOLGEND: GP Engeland: Weersvoorspelling
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact