RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Allison verlaat Ferrari
James Allison, de technisch directeur van Ferrari, heeft het Italiaanse team na drie jaar verlaten. Dat maakte Ferrari vandaag bekend.

Allison verhuisde naar Ferrari na een succesvolle periode bij Lotus. Hij lag daar onder andere aan de basis van de overwinningen van het team in 2012 en 2013. Halverwege 2013 vervoegde Allison Ferrari en opnieuw slaagde hij erin het team terug te laten keren naar het hoogste schavotje in de F1 met drie overwinningen van Sebastian Vettel vorig jaar.

Vorig jaar tekende Allison een contractverlenging tot eind 2018, maar deze overeenkomst wordt nu beŽindigd. Vermoedelijk is het Ferrari zelf die dit contract opgezegd heeft nadat het team niet presteert zoals op voorhand gehoopt werd.

"Tijdens de jaren die ik bij Ferrari gespendeerd heb, heb ik de waarde van het team en alle personeelsleren leren appreciŽren. Ik wil hen allemaal bedanken voor de fantastische ervaringen die we gedeeld hebben. Ik wens iedereen een gelukkige toekomst met veel succes,"
aldus Allison.

Door het vertrek van Allison wordt Mattia Binotto hoofd van de technische afdeling van Ferrari.

"Het team wil James graag bedanken voor zijn toewijding en opofferingen die hij gedaan heeft tijdens de periode waarin we samen gewerkt hebben. We wensen hem veel succes voor zijn toekomstige projecten,"
luidt de verklaring van teambaas Maurizio Arrivabene.

Geruchten doen de ronde dat James Allison zou kunnen terugkeren naar Renault, zijn vorige werkgever, toen nog actief als Lotus.
[27 juli 2016 - 16:31] Rutger Vanhee
VORIG: GP Duitsland: Weersvoorspelling      VOLGEND: Perez: "Ik verlaat misschien Force India"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact