RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Haryanto behoudt zitje (voorlopig)
Rio Haryanto zal ook komend weekend te zien zijn in de Manor-bolide. Zijn deelname was echter onzeker omdat zijn sponsors maar betaald hebben voor het zitje tot en met de GP van Hongarije.

Haryanto heeft wel een contract voor het ganse seizoen, maar dit is enkel geldig als er voldaan wordt aan de financiŽle voorwaarden. Haryanto's manager Piers Hunnisett is al een hele tijd naarstig aan het werk om ook het geld te bemachtigen voor de rest van het seizoen. Hij zou er alvast in geslaagd zijn om voldoende centen te laten overmaken naar Manor zodat de IndonesiŽr dit weekend in Hockenheim kan racen. Daarna volgt een zomerpauze van drie weken, wat voor Hunnisett voldoende zou zijn om de rest van de gelden te bekomen.

Manor werkt ondertussen aan een back-upplan mochten de beloofde centen toch niet tot bij het team raken. Alexander Rossi is de reserverijder van het team, maar hij rijdt dit seizoen IndyCar. Enkel voor de laatste zes races van het F1-seizoen kan de Amerikaan ingezet worden.

Manor heeft ook een ontwikkelingsrijder, Jordan King, maar deze GP2-rijder heeft geen superlicentie en mag dus niet voor hen racen. Naar verluidt zou Stoffel Vandoorne een oplossing zijn die al besproken werd met McLaren.

Beide partijen zeggen echter dat het vermoedelijk geen zo'n vaart zal lopen en dat Haryanto zijn volledig jaar zal uitzitten bij Manor, maar in de F1 weet je nooit...
[27 juli 2016 - 16:05] Rutger Vanhee
VORIG: Renault gooit 2016 overboord      VOLGEND: GP Duitsland: Timing
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact