RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Renault gooit 2016 overboord
Renault heeft beslist om het seizoen 2016 overboord te gooien en zich volledig te focussen op de ontwikkeling van de wagen voor 2017. Met de nieuwe technische reglementen voor volgend jaar hoopt Renault zo weer de sprong naar de top te kunnen maken, in plaats van nu vruchteloos nog wat extra punten te proberen scoren voor dit jaar.

De Franse constructeur kon in het seizoen van de terugkeer nog maar zes punten scoren, dankzij een zevende plaats van Magnussen in Rusland.

Renault teambaas Cyril Abiteboul zegt nu dat de voorbereidingen voor 2017 volop aan de gang zijn.

"Het team en de wagen zijn niet geŽvolueerd zoals we dat gehoopt hadden. De reden dat we toch wat ontwikkeling staken in dit jaar was om de hele structuur wat beter te begrijpen. Maar het is nu tijd om volledig op 2017 te focussen."

Een nodige volgende stap naar een goed chassis zijn nieuwe investeringen, met dus ook extra externe sponsoring die nodig zal zijn.

"Iedereen weet wat de bepalende factor is om een goed chassis te bouwen tegenwoordig. We hebben er nog niet helemaal de middelen voor, maar we komen er wel. Er wordt volop gepraat met mogelijke investeerders."

"De krachtbronnen komen ondertussen dichter bij elkaar te liggen en dus zien we nu vooral onze zwaktes in aerodynamische en mechanische grip komen bovendrijven. Dat is waarop we nu gaan focussen.

"Maar laat me duidelijk zijn, we zitten zeker niet in geldnoot. We krijgen een mooi budget van Renault en het is gewoon de ervaring binnen de sport die we de afgelopen vijf jaar misten die ons nu wat parten speelt. In 2017 zullen we er opnieuw staan."
[25 juli 2016 - 21:33] Mats de Jong
VORIG: Nieuwe WK-leider Hamilton regeert ook in Hongarije      VOLGEND: Haryanto behoudt zitje (voorlopig)
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact