RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 FIA verstrengt regels radiocommunicatie
De FIA verstrengt de regels van de radiocommunicatie net voor het weekend van de GP in Hongarije. De verstrenging van de regel komt er door het incident van Nico Rosberg tijdens de GP van Groot-Brittannië. Hieronder volgt de technische uitleg die de FIA gepubliceerd heeft, maar het komt er eigenlijk op neer dat er nu nog minder aan de rijders mag gezegd worden. Vanaf heden zullen ze de pits moeten opzoeken.

De FIA heeft nummer twee van de lijst van toegelaten berichten aangepast. Wat voorheen: “De vermelding van een probleem met de auto: Elk bericht van deze soort kan enkel gebruikt worden bij het falen van een component of een systeem dat dreigend en eventueel eindigend is” was, heeft de FIA aangepast naar: “De vermelding van een probleem met de auto: Elk bericht van deze soort moet een onomkeerbare instructie bevatten om de pits te kunnen binnenrijden om zo het probleem te verhelpen of zicht terug te trekken uit de race.”

Moest deze regel ook van toepassing zijn geweest op de GP van Groot-Brittannië kon Rosberg naar de pits gegaan zijn waar zijn team hem toen kon informeren over zijn probleem met de versnellingsbak.

De FIA heeft ook nummer drie van de toegelaten berichten aangepast. Waar voorheen: “informatie betreffende schade aan de wagen” vermeld stond, staat nu te lezen: “informatie betreffende schade aan de carrosserie van de wagen.”

Ook heeft de FIA een aanvulling gedaan bij bericht nummer vier. Nu staat er te lezen: “instructies om ‘driver defaults’ te selecteren. Dit mag enkel gebruikt worden bij het niet langer functioneren van een sensor, een actuator of controller waarvan het falen niet herkend of behandeld werd door de on-board software.”

De wijzigingen gelden nu enkel wanneer de wagen zich buiten de pits bevindt. Vroeger was dit reeds zodra de wagen de garage verlaten had.
[21 juli 2016 - 13:58] Rutger Vanhee
VORIG: GP Hongarije: Weersvoorspelling      VOLGEND: Mercedes erg dominant in eerste oefensessie
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact