RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Nieuwe eigenaars redden Sauber
Sauber heeft bekend gemaakt dat het team nieuwe eigenaars heeft. Het F1-team dat Peter Sauber in 1993 opgericht heeft, is nu eigendom van Longbow Finance SA.

Het Zwitserse team kende al het hele seizoen financiėle moeilijkheden waardoor verschillende lonen enkele opeenvolgende maanden te laat betaald werden. Peter Sauber heeft laten weten dat de overname van Sauber Holding AG door Longbow Finance ervoor zorgt dat de toekomst van het team veilig gesteld is.

De naam of het bedrijf al niet veranderen, maar Peter Sauber stapt wel op als hoofd van de raad van bestuur. Monisha Kaltenborn blijft CEO en teambaas van Sauber.

Peter Sauber wordt opgevolgd door Pascal Picci als voorzitter van Sauber Holding AG. Hij is de president en CEO van Longbow Finance, een investeerdersbedrijf dat al meer dan twintig jaar ervaring heeft.

"Monisha Kaltenborn en ik hebben dinsdag een overeenkomst getekend waarmee de toekomst van het F1-team en de Sauber Group veilig gesteld is," verklaart Sauber.

"Ik ben erg blij dat mijn ambitieuze investering zes jaar geleden - toen ik het team terug gekocht heb - de juiste keuze blijkt te zijn. Zo kon het team in Hinwil blijven en actief blijven in de F1."

"We zijn overtuigd dat Longbow Finance de perfecte partner is om het team terug competitief en succesvol te maken in de F1,"
voegt Kaltenborn eraan toe. "Deze oplossing komt er met de beste bedoelingen voor onze werknemers, partners, trouwe leveranciers, de basis in Hinwil en voor de Zwitserse motorsport."
[21 juli 2016 - 13:33] Rutger Vanhee
VORIG: Imola bereikt akkoord met Ecclestone, maar…      VOLGEND: GP Hongarije: Timing
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact