RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Beslist Button over toekomst Vandoorne?
Stoffel Vandoorne is van mening dat hij alles gedaan wat mogelijk is om McLaren te overtuigen dat hij een F1-racezitje verdient bij hen komend seizoen. Het Britse team heeft echter al laten weten dat er geen onderhandelingen zullen doorgaan met Button of Vandoorne tot na de zomerpauze.

We zullen dus nog zeker tot in september geduld moeten uitoefenen om te weten of onze West-Vlaming volgend jaar op de grid staat in een overall van McLaren. Button verklaarde ondertussen dat hij zelf nog moet beslissen wat hij komend seizoen wil en dat hij dus de kaarten in handen houdt. Dat kan betekenen dat McLaren nog steeds niet zeker is dat ze Button willen vaarwel zeggen.

Als Button besluit dat hij wil blijven, is het mogelijk dat Ron Dennis opnieuw de conservatieve optie kiest en weer voor Button gaat. De Brit is immers geliefd bij de sponsors en de pers, en lijkt nog steeds in staat om Alonso te pushen, al heeft de Spanjaard wel de bovenhand. Uiteraard is het niet zeker dat Button de keuze zal krijgen, en er zijn dan ook verschillende bronnen die zeggen dat Button al gesprekken gehad heeft met Williams, het team waar hij in 2000 zijn carrière begon.

"Het team heeft al gezegd dat we geen onderhandelingen zullen doen tot in september, dus ik weet niet waarom er zoveel gespeculeerd wordt. Niemand weet wat er zal gebeuren, of toch niet tot ik besloten heb wat ik wil doen volgend jaar. Momenteel wil ik gewoon genieten van het racen, en we zien later wel welke richting we uitgaan," aldus de F1-wereldkampioen van 2009.

Ondertussen moet ook Vandoorne geduldig blijven wachten op meer nieuws: "Het doel is en blijft volgend jaar F1 rijden. Ik heb een contract met McLaren en ik wil ook bij hen rijden komend seizoen. Ik heb ondertussen al veel tijd doorgebracht met het team en de ingenieurs en ik vind dat we een perfecte voorbereiding hebben."

"Meer kan ik niet doen om het zitje te bemachtigen. Ik zou heel graag racen voor dit team, maar als dat voor de één of andere reden niet zou lukken, dan heb ik er vertrouwen in dat er andere opties beschikbaar zijn,"
waarschuwt de Belg zijn werkgever.

"Iedereen blijft geïnteresseerd in wat ik doe, en dit jaar is een voorbereidingsjaar voor volgend jaar. Ik blijf mij nu nog concentreren op mijn rol als reserverijder, maar het raceprogramma dat ik heb in de Super Formula, zorgt ervoor dat ik fit en scherp blijf als ik in de wagen zou moeten springen,"
aldus Vandoorne, die gisteren - na het behalen van zijn eerste pole positie in de reeks - uit de race spinde doordat de remmen van zijn Japanse bolide het begaven.

De meeste F1-kenners - van allerlei nationaliteiten - hopen dat McLaren voor het klaargestoomde talent kiest en niet voor Button. We zullen echter nog zeker meer dan een maand geduld moeten uitoefenen alvorens we weten of Button nog iets in de pap te brokken heeft bij McLaren en dus eventueel op de rem kan staan van Vandoornes carrière.
[18 juli 2016 - 00:05] Rutger Vanhee
VORIG: Raikkonen snelste op tweede testdag, Vandoorne vijfde      VOLGEND: Imola bereikt akkoord met Ecclestone, maar…
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact