RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Rosberg speelt tweede plek kwijt
Op het einde van de race liep het even fout voor Nico Rosberg. Zijn auto bleef in de zevende versnelling steken en hij wist niet hoe het euvel op te lossen. Door de dreiging om midden de baan stil te vallen, vroeg hij om hulp. Op het einde van de wedstrijd werd er dan ook gesproken dat Nico Rosberg net omwille van die hulpkreet een penalty kon krijgen.

Tijdens een interview na de race zei Nico Rosberg nog het volgende: “Ik geloof dat de radio-instructies die ik gekregen heb van de pitmuur binnen de regels van de Formule 1 waren,” aldus Nico Rosberg.

Mercedes gaf echter klaar en duidelijke instructies: “Verander de 'default' en probeer het op te lossen.” Dit past wel binnen het artikel 27.1 van het sportief reglement dat stelt dat de rijder te allen tijde zonder hulp en alleen de auto moet besturen, maar de suggestie nadien - waarbij de info gegeven werd om de zevende versnelling te vermijden en snel te schakelen - niet. Hierdoor krijgt Nico Rosberg een tijdstraf van tien seconden wat ervoor zorgt dat hij van de tweede naar de derde plaats gaat. Mercedes heeft al laten weten dat ze overwegen deze beslissing te zullen aanvechten. Max Verstappen krijgt voorlopig wel de tweede plek cadeau.

Voor Rosberg is dit geen goed nieuws, hij heeft nu nog maar één punt voorsprong op zijn teamgenoot Lewis Hamilton in het rijdersklassement.
[10 juli 2016 - 21:09] Rutger Vanhee
VORIG: Hamilton pakt derde zege op rij in Engeland      VOLGEND: Line-up voor de test in Silverstone
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact