RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Update: Ericsson in hospitaal en mist kwalificatie
Sauber-rijder Marcus Ericsson is overgebracht naar het ziekenhuis om verdere onderzoeken te ondergaan. De Zweed crashte zwaar in de derde vrije training van de GP van Engeland toen hij bij het uitkomen van Stowe de controle over het stuur verloor.

De wagen liep ernstige beschadigingen op en de crash was zelfs zo zwaar dat het stuur loskwam door de impact. Ericsson raakte zelf uit de wagen en werd vervolgens naar het medisch centrum gebracht van het circuit. De dokters van de FIA hebben na hun onderzoek besloten om Ericsson naar het hospitaal in Oxford te brengen voor bijkomende onderzoeken, inclusief een CT scan.

Sauber noemt de bijkomende onderzoeken "routine" en onderzoekt ondertussen of ze de wagen van Ericsson tijdig kunnen herstellen. Het team kon zich op heden hier nog niet over uitspreken omdat ze mogelijk te weinig stukken meehebben. Door de minder goede financiŽle situatie werden immers minder reserve-onderdelen gefabriceerd.

Sauber mist ook de test volgende week in Silverstone wegens "niet voldoende kostenefficiŽnt".

UPDATE 13.50 UUR

"We wachten nog steeds op nieuws van het hospitaal. Enkel Felipe Nasr zal dus deelnemen aan de kwalificatie voor de Grote Prijs van Engeland," laat Sauber via een persmededeling weten.
[09 juli 2016 - 12:46] Rutger Vanhee
VORIG: Ferrari: "Raikkonen heeft zich bewezen"      VOLGEND: Gridstraf voor Vettel
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact