RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Webber: "Van der Garde is paydriver zonder spiegels"
Mark Webber heeft onze noorderbuur Giedo van der Garde bestempeld als een "paydriver zonder spiegels" nadat het duo met elkaar in contact kwam tijdens de GP van Canada.

De Australiër zei onmiddellijk na de race dat van der Garde in fout was door in te sturen halverwege de haarspeldbocht terwijl hij al naast de Caterham-bolide reed.

Ook de stewards waren blijkbaar van die mening, want ze gaven van der Garde een stop-and-go-straf van tien seconden.

Het incident gebeurde in de 37ste ronde, kort nadat Webber erin geslaagd was om Nico Rosberg in te halen. Webber gelooft dat hij zonder de aanraking misschien wel Fernando Alonso achter zich had kunnen houden.

"We konden Rosberg eindelijk inhalen, de wagen kon zo wat afkoelen en ik kon aan een goed tempo rijden. Tot we plots tot bij een paydriver genaderd waren die geen moeite deed om in zijn spiegels te kijken, en ik zo een deel van de voorvleugel verloor", aldus Webber.

"De wagen was serieus beschadigd achter het incident, en je kan het je niet permitteren om met een gehavende wagen voor Fernando te rijden."

"De achterliggers rijden ook hun race, maar ik heb ook nog in een Minardi gereden, maar je moet in je spiegels kijken"
, besloot de Australische Red Bull-rijder.

Van der Garde is van mening dat zijn bestraffing wat streng was, en dat Webber zijn inhaalactie van te ver ondernam: "Van wat ik kon zien, zat hij vrij ver achter mij toen we de haarspeldbocht naderden. Ik stuurde in, en hij raakte mij."

"Voor de remzone zag ik hem, en ik besloot om hem voorbij te laten op het volgende rechte stuk. Het is lastig, maar ik ben één van de eerlijkste rijders en ik raak niemand. Ik zal leren uit mijn fouten, maar de straffen zijn wat zwaar. Het spijt me voor Mark, het was mijn bedoeling niet om hem te raken"
, aldus de Nederlander.

En na die bestraffing hield het nog niet op voor van der Garde. Hij kreeg later nog een gridstraf voor de volgende GP opgelegd omdat hij in aanraking kwam met Nico Hülkenberg. De FIA verklaarde dat de Caterham-rijder een volle ronde blauwe vlaggen kreeg, en dat Hülkenberg zowel KERS als DRS nodig had om hem in te halen. Tijdens het inhaalmanoeuvre kwamen beide rijders in contact met elkaar en moesten ze allebei even later de strijd staken en hun bolides parkeren omdat ze teveel schade opgelopen hadden.
[10 juni 2013 - 20:52] Rutger Vanhee
VORIG: Vettel versterkt leiderspositie na makkelijke zege      VOLGEND: Vettel verlengt contract tot 2015
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact